Polonya başladı Portekiz bitirdi!

Polonya'yı penaltılar sonucu 5-3 yenen Portekiz, Euro 2016'da yarı finale çıkan ilk ekip oldu.

NTV Spor 01.07.2016 - 00:45
Polonya başladı Portekiz bitirdi!

Euro 2016 Çeyrek Final ilk maçında Polonya'yı penaltılar sonucu 5-3 yenen Portekiz, yarı finale çıkan ilk ekip oldu.
Maçta Polonya 2. dakikada Lewandowski'nin golüyle 1-0 öne geçti. Renato Sanches, 33'te skoru eşitledi. Maçın normal ve  uzatma dakilaları 1-1 sona ererken, penaltı atışlarında Portekizli tüm futbolcular atışları gole çevirdi. Polonya'lı Blaszczykowski'nin vuruşunu kaleci Patricio kurtarırken, Portekiz'i yarı finale taşıdı. Portekiz yarı finalde Galler-Belçika maçının galibiyle final mücadelesi verecek.

GOL: Lewandowski... Maça Polonya hızlı başladı 2. dakikada robert Lewandowski'nin golüyle 1-0 öne geçti. Kamil Grosicki, cezasahasına soldan girdi. Ortaya çıkardığı topa altıpas ön çizgisi yakınından Robert Lewandowski gelişine vurdu, topu ağlarla buluşturdu. 1 dakika 40 saniyede takımını 1-0 öne geçiren Lewandowski, Avrupa Şampiyanoları'nın en erken 2. golünü attı. Lewa, bu turnuvada ise en erken golün sahibi oldu.

30'da Cristiano Ronaldo 2. numaranın müdahelesinde ceza sahası içinde yerde kaldı. Portekizli oyuncular penaltı beklerken hakem tartımalı bir kararla devam dedi.

GOL: Renato Sanches... 33'te Portekiz'in golü geldi. Nani'nin cezayayı yakınına topuğuyla bıraktığı topu Renato Sanches önce düzeltti, ardından klas bir vuruşla ağlarla buluşturdu ve maçta 1-1'lik eşitlik sağladı. 18 yaş 361 günlük Renato Sanches, Avrupa Şampiyonaları çeyrek final mücadelelerinde gol atan en genç oyuncu oldu.

İkinci yarıda iki takım da kontrollü bir oyun sergilerken, Quaresma 80'de oyuna girdi. 85'te Cristiano Ronaldo Moutinho'nun harika pasında bir anda ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak Portekizli yıldız topu ıskalayınca Portekiz, mutlak golden oldu. 2. uzatma devresinin 3. dakikasında sahaya bir taraftar girdi. Güvenlik görevlileri orta sahaya kadar kovaladığı davetsiz misafiri yaka paça kontrol altına alarak kenara aldı.

Maçın normal ve uzatma dakilaları 1-1 sona ererken, penaltı atışlarına geçildi. Portekiz adına penaltı atışlarını kullanan Ronaldo, Renato Sanches, Moutinho, Nani ve Quaresma ağları havalandırırken, Polonya adına Lewandowski, Milik ve Kamil Glik takımlarını umutlandırdı. Ancak Blaszczykowski'nin penaltı atışını kaleci Patricio kurtardı ve takımını yarı finale taşıdı. Portekiz, 2000'den bu yana büyük turnuvalarda 5. kez yarı finale yükseldi.

Sayfa Yükleniyor...