Zafer Barcelona'nın

İspanya'da mutlu sona Barcelona ulaştı... ACB'de final serisinin dördüncü maçında Barcelona, Real Madrid'i 83-81 yenerek şampiyonluğunu ilan etti.

NTV Spor 27.06.2014 - 00:52
Zafer Barcelona'nın
Seride deplasmanda Real Madrid'e karşı oynadığı ilk iki maçtan birini kazanarak önemli bir avantajla evindeki maçlara çıkan Barcelona, 4. maçta da rakibini 83-81 yendi ve seriyi 3-1'e getirerek şampiyon oldu.
     
Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmada baştan sona geride olmasına rağmen bitime 1 dakika kala skoru eşitleyen Real Madrid, buna rağmen Barcelona'nın galibiyetine engel olamadı.
     
Barcelona'da Ante Tomiç 22 sayı, Juan Carlos Navarro da 14 sayı ile sahanın yıldızları oldu. Final serisinin en iyi basketbolcusu ise Barcelona'nın kaptanı Navarro seçildi.
     
Maçta öne çıkan diğer bir olay ise tendon bağlarındaki sakatlığından dolayı tekerlekli sandalye ile saha kenarından takımına destek veren Real Madrid antrenörü Pablo Laso'nun karşılaşma sırasında hakeme sinirlenerek tepki göstermesinin ardından salondan atılması oldu.
     
Barcelona antrenörü Xavi Pascual, maç sonu yaptığı açıklamada, "Olağanüstü bir final oldu. Avrupa Kupası'nda kötü bir maçın ardından saf dışı kalmıştık. Buna rağmen önemli bir kupa kazanmaya layık bir sezon geçirmiştik. Böyle de oldu. Gücümüz ve yüreğimizle kazandık" değerlendirmesinde bulundu.
     
Kaptanı Navarro ise "Uzun süren bir sezon geçirdik. Yaptığımız işten büyük gurur duyuyorum. Geçmişte bazı anlar sinirlerimize hakim olamadık ve Real Madrid bu avantajı iyi kullanmıştı ama sonuçta biz daha iyiyiz" şeklinde konuştu.
     
İspanya basketbol ligi tarihinde Barcelona 18. şampiyonluğuna ulaşırken, geçen sezonun şampiyonu Real Madrid daha önce bu kupayı 31 kez müzesine götürmüştü.

Sayfa Yükleniyor...