"İnanmışlığın zaferi"

Tarihinde ilk defa Türkiye Kupası'nın müzesine götüren Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca ve takım kaptanı İnanç Koç NTV Spor'un sorularını yanıtladı. Sarıca ve Koç bu başarının inanmışlığın zaferi olduğunu söyledi.

NTV Spor 10.02.2014 - 16:17
"İnanmışlığın zaferi"

Anadolu Efes'i yenerek tarihinde ilk defa Türkiye Kupası'nın müzesine götüren Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca ve takım kaptanı İnanç Koç NTV Spor'un sorularını yanıtladı.

Kazanılan her şapiyonluğun önemine vurgu yapan Ufuk Sarıca, "Her şampiyonluk çok önemlidir. 100 yıllık bir kulübüz, basketbolda ekol olmuş bir kulübüz ancak en son kazandığımız kupa 1987'deydi. Bir de daha önce kazanılmamış bir kupayı kazanmamız bizi çok mutlu etti" dedi.

Bu seneyi sadece üç maça sıkıştırmamak gerektiği söyleyen Sarıca, "Sezon başından itibaren biz bu kupayı istiyorduk. Banvit, Türk Telekom, Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes'i arka arkaya mağlup ederek kupayı kazandık. Bu başarı kesinlikle tesadüf değil" ifadelerini kullandı.  

Kupanın kazanılmasında aslan payının oyuncularda olduğunu belirten genç antrenör, bu gibi başarılarda inanmanın çok önemli olduğunu ve oyunculardan teknik heyete, yöneticilerden malzemecilere kadar herkesin kupayı kazanacaklarına inandığını söyledi.

KOÇ: KUPAYI KAZANACAĞIMIZI BİLİYORDUK
Takım kaptanı İnanç Koç da kupa zaferini NTV Spor'a değerlendirdi.

Koç, "Öncelikle sezon başından beri yaptığımız çalışmaların neticesini aldık. Bu başarının tesadüf olmadığını söyleyebiliriz. Final maçı belki de sezonun en zor 40 dakikasıydı. Ama sonunda mutlu sona ulaştığımız için gurur duyduk, çok mutlu olduk. Ankara'ya giderken kupayı kazanacağımızı biliyorduk. Biz bu kupayı alacağımıza inanmıştık ve bu inanmışlık başarıyı getirdi" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...