Aslan pençe attı CSKA kaçtı!

İstanbul'da tarih tekerrür etmedi... 2 sezon önce taraftarının muhteşem desteğiyle CSKA Moskova'yı deviren Galatasaray Liv Hospital, bu kez sonunu getiremedi. Çekişmeli maçta son çeyreğe önde giren temsilcimiz, skor üretemediği dakikalarda rakibine teslim oldu: 71-74.

NTV Spor 14.02.2014 - 22:13
Aslan pençe attı CSKA kaçtı!

ATAMAN ATEŞ PÜSKÜRDÜ!           CENK AKYOL KORKUTTU

Turkish Airlines Euroleague TOP16 turu 6. maçında Galatasaray Liv Hospital, İstanbul'da CSKA Moskova'yı ağırladı. Son çeyreğe önde girmesine rağmen maçın sonunu getiremeyen temsilcimiz rakibine 74-71 mağlup olarak 4. yenilgisini aldı. Maçın en üzücü tarafı ise mücadelenin son periyodunda Cenk Akyol'un sakatlanması oldu.

Temsilcimizde Ender Arslan 19, Arroyo, 16 Bonsu 12 sayıyla oynarken CSKA'da Nenad Krstic 24 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

NTV Spor Smart'tan canlı yayınlanan maça fizik üstünlüğünü iyi kullanan ve Krstic ve Hines ile sayılar bulan CSKA Moskova oldu ve Ergin Ataman'a molayı aldırdı. Mola dönüşü Cenk Akyol'un üçlüğüyle ayağa kalkan Cim Bom, Erceg'in sayıları sonrası rakibine molayı aldıran taraf oldu. Geniş kadronun avatantajıyla skor adımları CSKA'dan gelirken temsilcimiz Galatasaray LV, Rus rakibinin hamlelerine cevap vermeyi başardı ve ilk çeyreği 2 sayı geride kapattı. (21-23 CSKA Moskova lehine)
 
İkinci çeyreğin başında Galatasaray'da düşen savunma enerjisini iyi değerlendiren CSKA Moskova, 10-0'lık bir seriyle öne fırlayan taraf oldu. Sarı-kırmızılı takımın savunmasına hareketlilik getirmek için Sinan ve Furkan'ı oyuna dahil eden Ergin Ataman, hücumda da Ender Arslan hamlesiyle temsilcimiz yeniden maça ortak oldu. Abdi İpekçi'deki taraftar desteğini de arkasına alan Galatasaray farkı aşağı çekti ve devreyi 37-40 geride kapattı.

Üçüncü çeyreğin başında gecenin başarılı isimlerinden Nenad Krstic ile boyalı alandan sayılar üreten CSKA'ya cevap Arroyo-Bonsu ikilisinin alley-ooplarıyla geldi. Ender Arslan başta olmak üzere kısa oyuncuların iyi performans sergilediği dakikalarda rakibini yakalayan temsilcimiz, Domercant'ın üçlüğüyle öne geçmeyi başardı. Savunmada pota altını adeta karartan Pop-Mensah Bonsu, karşı potada da gösterdiği müthiş enerjisilye temsilcimizi önde tuttu ve son 10 dakikaya Galatasaray 58-56 önde girdi.

Karşılaşmanın son periyoduna 11-0'lık seriyle başlayan CSKA'da başrolde yine Krstic vardı. Uzun süre sayı üretmekten uzak kalan temsilcimizde Ender Arslan basket-faulü ile kilidi açan isim oldu. Son bölümlerde taraftarının muhteşem desteğiyle rakibini yakalayan temsilcimiz maçın erken kopmasına izin vermedi. Karşılaşmanın son 10 saniyesinde maçı uzatmaya götürme şansı bulunan Galatasaray son hücumda potayı göremeyince Rus rakibine 74-71 mağlup oldu.

Bu sonuçla temsilcimiz 6. maçında 4. yenilgisini alırken Final-Four adaylarından CSKA Moskova 5. galibiyetini elde etti. Sarı-kırmızılılar, gelecek hafta Partizan'a konuk olacak.

MANCINI YİNE TRİBÜNDEYDİ
Galatasaray teknik direktörü Roberto Mancini, daha önce de olduğu gibi sarı-kırmızılı basketbolcuları izlemeyi es geçmedi. Mücadelenin tamamını izleyen tecrübeli teknik adama Lutfi Arıboğan da eşlik etti.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Mancini için tezahüratlar yaptı. İtalyan teknik adam da cep telefonuyla taraftarları görüntüledi.


 
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Ilija Belosevic (Sırbistan), Vicente Bulto (İspanya), Boris Shulga (Ukrayna)

Galatasaray Liv Hospital: Arroyo 16, Hairston 9, Cenk Akyol 5, Erceg 4, Mensah Bonsu 12, Ender Arslan 19, Furkan Aldemir, Sinan Güler 3, Domercant 3
CSKA Moskova: Teodosic 3, Hines 11, Weems 5, Khryapa 6, Krstic 24, Kaun 4, Micov 10, Jackson 2, Vorontsevich, Fridzon 5, Pargo 4
     
1. Periyot: 21-23
Devre: 37-40
3. Periyot: 58-56

Sayfa Yükleniyor...