Potada derbi heyecanı!

Ülkemizi THY Euroleague'de temsil eden Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Liv Hospital, Beko Basketbol Ligi 24. haftasında karşı karşıya gelecek. Ülker Sports Arena'da kıyasıya mücadelenin verileceği karşılaşmanın başlama saati 17.00...

NTV Spor 30.03.2014 - 15:23
Potada derbi heyecanı!

Beko Basketbol Ligi'nin 24. haftası, derbi maçına sahne olacak.

Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Liv Hospital, bugün saat 17.00'de, Ülker Sports Arena'da karşı karşıya gelecek.

Geride kalan 23 maç sonunda 18 galibiyet ve 5 yenilgi alarak ligde ikinci sırada yer alan Fenerbahçe Ülker, kendi evinde son olarak 22. haftada, lider Banvit'e 79-78 kaybetti. Ülker Sports Arena'da taraftarının da desteğiyle başarılı maçlar çıkaran Zeljko Obradoviç yönetimindeki sarı-lacivertliler, iç sahada ilk yenilgisini ise 11. haftada oynadığı Pınar Karşıyaka mücadelesinde, 76-66'lık skorla aldı.

Ezeli rakibini sezonun ilk maçında 72-62 mağlup etmeyi başaran Galatasaray Liv Hospital ise 15 galibiyet, 8 mağlubiyet ile 6. sırada yer alıyor.
 
BOGDANOVIC KANARYA'YI UÇURUYOR

Fenerbahçe Ülker'de zorlu derbi öncesi takımın en skorer ismi, 18 karşılaşmada forma giyen ve 13.3 sayı ortalaması yakalayan Bojan Bogdanovic oldu.

Bogdanovic'i ,10.8 ortalamayla Luka Zoric ve 7.6 sayı ortalamasıyla da Emir Preldzic takip ediyor.

ASLAN DEPLASMANDA KAYIP
Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Galatasaray Liv Hospital, son dönemde aldığı kötü deplasman sonuçlarıyla dikkati çekiyor.

Sarı-kırmızılı ekip, çıktığı son 4 dış saha maçında, Beşiktaş İntegral Forex'e 82-78, Tofaş'a 67-60, Banvit'e 83-72 ve Royal Halı Gaziantep'e de 69-65'lik skorlarla kaybetti. Galatasaray Liv Hospital, deplasmanda son galibiyetini, 14. haftada Olin Edirne'yi 98-77 yenerek elde etti.

ATAMAN'IN EN BÜYÜK KOZU ARROYO
Ataman'ın Fenerbahçe Ülker'e karşı en önemli silahı, yıldız oyun kurucusu Carlos Arroyo olacak.

Takımının hücum gücüne yön veren Porto Rikolu oyuncu, bu sezon oynadığı 20 karşılaşmada 12.5 sayı ve 1.9 ribaund ortalamalarının yanı sıra maç başına 4.2 asist yaptı.

Hafta arası THY Avrupa Ligi'nde, Zalgiris Kaunas'ı Litvanya'da 72-84 ile geçerek, son sekize kalma yolunda çok değerli bir galibiyet alan sarı-kırmızılı takımda, 10 gün süreyle formasından uzak kalacak Pops Mensah Bonsu, derbi maçta oynayamayacak. Litvanya'da yapılan antrenmanda sakatlanan Bonsu'nun yapılan kontrolleri sonucunda, dizinde bağ gerilmesi saptandı ve tedavisine hemen başlandı.

EZELİ REKABETTE GALATASARAY ÜSTÜN
Ezeli rakipler Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Liv Hospital, bugün tarihlerinde 192. kez karşı karşıya gelecek.

Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Türk sporunun iki lokomotif kulübü, bugüne kadar 116 Türkiye Ligi, 8 Türkiye Kupası, 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 17 Türkiye Şampiyonası, 35 İstanbul Ligi, 7 Teşvik Turnuvası, 2 TSYD Kupası, 1 İstanbul Kupası ve 1 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü Kupası maçı olmak üzere toplam 191 resmi maçta karşı karşıya geldi. Bu maçlardan 96'sını sarı-kırmızılılar, 93'ünü ise sarı-lacivertliler kazandı, 2 maç da berabere bitti.

 

Sayfa Yükleniyor...