Salladı ama yıkamadı!

THY Euroleague'de Galatasaray Liv Hospital, Top 16 turunda çok kritik bir maça çıktı... Moskova deplasmanında uzatmaya giden maçta CSKA'ya 86-85 mağlup olan temsilcimiz, umutlarını son haftaya taşıdı...

NTV Spor 04.04.2014 - 20:43
Salladı ama yıkamadı!

Gruptan çıkan son takımı belirleyecek bilet için Lokomotiv Kuban ile çekişen Galatasaray, rakibinin Real Madrid'e deplasmanda 81-55 yenilmesiyle ciddi bir avantaj yakaladı...

Temsilcimiz son hafta maçında Partizan'ı konuk edecek, Kuban da Bayern Münih ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar, son maçlara girerken Kuban ile aynı puanda yer alırken, bu iki takımı genel averaj ayırıyor... Bu haftaya Kuban 1 sayılık bir avantajla girmişti ancak alınan sonuçların ardından temsilcimiz Galatasaray, genel averajı lehine çevirdi ve rakibinin 24 sayı önüne geçti.

Son hafta iki takımın da kazanması ve genel averajla grup dördüncüsünün belirlenlemesi halinde Galatasaray, rakibinden 24 sayı daha avantajlı olacak. 

Ev sahibi CSKA Moskova, Galatasaray karşısında maça oldukça etkili başladı. İlk 4 dakikayı 9-2'lik üstünlükle geçen Rus ekibi, ilk çeyreğin ilerleyen dakikalarında ise temsilcimizin muhteşem oyunu karşısında zorlandı. Galatasaray, Carlos Arroyo önderliğinde önce farkı eritti, daha sonra da çeyreğin son 2 dakikasına girerken, 20-13 ile 7 sayı öne geçti. Mücadelenin ilk periyodunu da Sarı-kırmızılılar, 24-20 önde geçti.

Maçın ikinci çeyreği de büyük bir çekişmeye sahne oldu. İki takımın da bazı bölümlerde etkili olduğu bu periyodun sonunda ise CSKA Moskova ve Galatasaray takımları, soyunma odasına 38-38 eşitlikle gitti.

Büyük çekişme maçın 3. çeyreğinde de devam etti. Dış atışlarda Zoran Erceg ve Milan Macvan ile etkili olan temsilcimiz, CSKA'nın pota altındaki etkinliğine karşı koymayı başardı. Maçın son çeyreğine de Galatasaray, 52-51 önde girdi.

Maçın son çeyreği ise adeta nefes kesti.. Temsilcimizin dış atışlardaki yüzdesi devam ederken, CSKA Moskova takımı da pota altını kullanarak skor üretmeyi başardı. Bitime 1 dakika kala Markoishvili'nin üç sayılık basketiyle Galatasaray 65-64 öne geçse de maçın normal süresi 67-67 sona erdi.

Uzatma bölümü de ilk 4 çeyrekten farklı değildi. Karşılıklı basketlerle iki takım da defalarca öne geçti. Son dakikalarda CSKA, farkı 6 sayıya kadar çıkarsa da Galatasaray geri gelmeyi başardı ancak taktik serbest atışlarda Ender Arslan'ın kaçırdığı faul pahalıya patladı. Temsilcimiz Galatasaray, salondan 86-85 mağlup ayrıldı ve Son 8'e kalma şansını son maça bıraktı.

 

Sayfa Yükleniyor...