Bir destan da Fener'den!

Euroleague Kadınlar yarı final mücadelesinde Fenerbahçe ile Fransız temsilcisi Tango Bourges ile karşı karşıya geldi. NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanan maçı 59-50 kazanan Fenerbahçe finalde Galatasaray Odebank'ın rakibi oldu.

NTV Spor 11.04.2014 - 19:58
Bir destan da Fener'den!

FIBA Eurolegue Sekizli Final yarı final mücadelesinde Fransa'nın Tango Bourges takımını 59-50 yenen Fenerbahçe, finale yükseldi ve Galatasaray Odeabank'ın rakibi oldu.

Sarı-lacivertli ekipte Angel McCoughtry attığı 22 sayının yanı sıra 10 ribaunt alarak galibiyette büyük rol oynadı.

Türk basketbolu adına büyük bir başarıya imza atan Galatasaray Odebank ve Fenerbahçe pazar günü saat 16:00'da NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanacak final maçında Avrupa'nın en büyüğü olmak için karşı karşıya gelecek.

Karşılıklı top kayıplarıyla başlayan mücadelede Verameyenka ve Matovic ikilisiyle skor bulan temsilcimiz, 4.dakikayı 5-4 önde geçti. Savunmadaki direnciyle rakibine kolay sayı şansı tanımayan Fenerbahçe, ilk çeyreği 13-6 önde tamamladı. İkinci periyotun başında dış atışlara yönelen Tango Bourges Basket karşısında Bibrzycka ile hücumları iyi değerlendiren temsilcimiz, 9 sayılık farkı yakaladı (18-9). Tchatchouang ve Salagnac'ı devreye sokan ve boyalı alanda da Isabelle Yacoubou'yu durduran Fransız ekibi, oyuna da ortak oldu. Devreyi Fenerbahçe, Birsel'in basketi sonrasında 26-24 önde kapattı.

Ndongue'nin turnike basketiyle üçüncü periyota başlayan Fransız ekibi, Tchatchouang'ın üç sayı isabetiyle 26-29 öne geçti. Bu bölümde Ivana Matovic ile pota altını kullanan Fenerbahçe, Angel McCoughtry'nin de orta mesafe isabetiyle yeniden üstünlüğü eline aldı. Sarı Lacivertliler, son 10 dakikalık bölüme 39-38 üstün giren taraf oldu. Karşılıklı basketlerle başlayan dördüncü periyotta Emmeline Ndongue ile pota altını etkili kullanan Tango Bourges Basket, 33.dakikada durumu da 43-44'e getirdi. Son bölümleri büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmadan Fenerbahçe, 59-50 galibiyetle ayrıldı.

FENERBAHÇE: 59 - TANGO BOURGES: 50
Salon:
DIVS
Hakemler: Jasmina Juras (Sırbistan), Anne Panther (Almanya), Torkild Rodsand (Norveç)
Fenerbahçe: Birsel Vardarlı 3, Pondexter, McCoughtry 22, Matovic 9, Verameyenka 9, Yacoubou 5, Bibrzycka 11, Esmeral Tunçluer, Nevlin
Tango Bourges: Salagnac 4, Tolo 5, Tchatchouang 11, Miyem 12, Dumerc 2, Bernies 4, Joens 3, Ndongue 9

1. Periyot: 13-6
Devre: 26-24
3. Periyot: 39-38

Sayfa Yükleniyor...