"Birçok kişinin inanmadığı bir şeyi başardık"

Kadınlar Euroleague finalinde Fenerbahçe’yi mağlup ederek şampiyon olan Galatasaray Odeabank’ın oyuncuları ve teknik ekibi, NTV Spor’un sorularını yanıtladı. Işıl Alben, birçok kişinin inanmadığı bir şeyi başardıklarını söyledi.

NTV Spor 15.04.2014 - 17:51
"Birçok kişinin inanmadığı bir şeyi başardık"

Kadınlar Euroleague finalinde Fenerbahçe'yi mağlup ederek şampiyon olan Galatasaray Odeabank'ın oyuncuları ve teknik ekibi, NTV Spor'un sorularını yanıtladı.

Sarı kırmızılıların mutlu sona ulaşmasında kilit rol oynayan isimlerden Işıl Alben, Euroleague kupasını müzelerine götürerek birçok kişinin inanmadığı bir başarıya imza attıklarını söyledi.

Birçok kişinin inanmadığı bir başarıya imza attıklarını belirten Işıl Alben, “İlk andan itibaren çok mutlu hissediyoruz kendimizi. Çünkü Fenerbahçe maçında birçok insanın inanmadığı bir şeyi başardık. Biz her zaman birbirimize inanıyorduk ve bu başarıyı elde ettik. İstanbul'a geldiğimiz de ne kadar büyük bir iş başardığımızın daha da çok farkına vardık” dedi.

Euroleague şampiyonluğunu kariyerinin en önemli başarılarından biri olarak gördüğünü belirten Nevriye Yılmaz, “Bu kupayı Galatasaray'da kazandığım için daha ayrı bir mutluyum. Bu takımın parçası olmak büyük bir onur ve gurur benim için. Kariyerimin sonlarına geldiğim bu dönemde Euroleague şampiyonu olmak benim adıma çok özeldi” diye konuştu.

Şebnem Kimyacıoğlu da, “Avrupa'nın zirvesinde iki Türk takımının final oynaması çok gurur verici bir olaydı ülkemiz adına. Kendi adıma final maçında çok kritik üçlükler attığım için de çok mutluyum. Takım olarak geldik buraya kadar ve yine takım olarak çok önemli bir zafere imza attık. Turnuvanın büyük bölümünde şut yüzdemde sıkıntı yaşadım. Ancak final maçında o üçlükleri atarken kaçırdıklarımı hiç düşünmedim. Bu iki üç sayılık atış da girdi ve takımım adına çok mutlu oldum” dedi.

Euroleague şampiyonluğuna ulaşarak hayallerini gerçekleştirdiklerinin altını çizen Shavonte Zellous, “Hayallerimiz gerçek oldu. Sadece kendi adıma değil bütün takım adına konuşuyorum. Gerçekdışı bir olay gibi gözüküyor bu. Şu anda şok içinde olduğumu söyleyebilirim. Ekaterinburg belki de dünyanın en iyi takımlarından biri. Onları yendiğimizde ‘Eğer Ekaterinburg'u yenebiliyorsak herkesi yenebiliriz' düşüncesiyle Fenerbahçe karşısına çıktık. Bu motivasyonla da sahadan galibiyetle ayrıldık” diye konuştu.

Sarı kırmızılıların ABD'li oyuncusu Kelysey Bone ise, “Avrupa'daki ilk yılımdı ve Euroleague'in ne kadar önemli olduğunu anlayamamıştım. Belki de bu turnuvanın ne kadar önemli olduğunu anlamam ve ne kadar büyük bir başarıya imza attığımızı anlamam 2-3 yılımı alacak. Çok iyi bir oyuncu grubumuz var. Bu ekiple böyle bir başarı kazandığımız için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ekrem Memnun da, "Çok gururluyum. Çok şanlı biri olduğumu düşünüyorum. Bütün oyuncu arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum. Bütün başarı onlara ait. Ancak dediğimiz gibi hedefler hiçbir zaman bitmiyor. Çok büyük hayallerimiz var. Türkiye Ligi'nde şampiyon olmak istiyoruz. Şu anki en büyük hedefimiz bu" dedi.
    

Sayfa Yükleniyor...