20-0'a tepki geldi!

Ankara’daki Genç Erkek Basketbol Ligi'nde Maliye Milli Piyango, "kazanmak için oynamadıkları" gerekçesiyle hükmen mağlup sayıldı. Takımın antrenörü Ceyhun Tahmaz, yaşananları NTV Spor'a anlattı.

NTV Spor 17.04.2014 - 14:29
20-0'a tepki geldi!

Oğuz YENİHAYAT - Ankara'daki Genç Erkek Basketbol Ligi'nde Maliye Milli Piyango, "kazanmak için oynamadıkları" gerekçesiyle hükmen mağlup sayıldı.

Ankara İl Tertip Komitesi, 15 Nisan tarihinde oynanan Maliye Milli Piyango - Turgut Özal Üniversitesi maçı hakkında başhakem Fatih Söylemezoğlu'nun raporunu kabul etti. Söylemezoğlu'nun raporunda,  Maliye Milli Piyango oyuncularının kazanmak için mücadele etmediklerinin tespit edildiği, bunun üzerine antrenör Yahya Çelik ve kaptan Alihan Demir'in uyarıldığı ifade edildi. Uyarılara rağmen durumun değişmemesi üzerine karşılaşmanın, bitime 3 dakika kala tatil edildiği belirtildi.

Ankara İl Tertip Komitesi, hakem ve gözlemci raporları sonucunda Maliye Milli Piyango'nun 20-0 hükmen mağlup sayılmasına, antrenör Yahya Çelik, kaptan Alihan Demir ve sorumlu idareci Ali Girgin'in il Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verdi.

Maçın tescilinin ardından Turgut Özal Üniversitesi, Ankara şampiyonu oldu. Çankaya Üniversitesi ikinci, Milli Piyango da üçüncü sırayı aldı. Üç takım da şampiyona vizesi aldı.

TAHMAZ: BİZİM VİCDANIMIZ RAHAT
Maliye Milli Piyango A ve genç takım antrenörü Ceyhun Tahmaz ise yaşanan durumu NTV Spor'a değerlendirdi.

Tahmaz, "A takım yoğunluğundan dolayı o karşılaşmada ben yoktum, yardımcı antrenörüm Yahya Çelik takımın başındaydı. İyi ki ben yokmuşum, yoksa başım belaya girerdi. Böyle bir karar neye göre verilir, nasıl verilir? Ligin ilk yarısındaki mücadeleyi 3 sayı farkla kazanmıştık, takımın en etkili isimlerinden biri olan Emre Özkan o maçta 31 sayı - 20 ribaundla oynamıştı ama bu karşılaşmada üniversiteler liginde olduğu için oynayamadı. Lig bitmeden ben zaten liderliği ve şampiyonluğu garantilemişim. Şampiyonluğu garantilemiş takımların, as oyuncularından yoksun daha az motivasyonla maça çıktığını tüm dünya biliyor. Rakip takım maça 8 üç sayılık basketle başladı ve ilk çeyreği 36-8 önde kapattı. İkinci çeyrek 18-17 gerideydik, üçüncü çeyrek de 15-14 öndeydik. En iyi oyuncum yok, ancak toparlanabildik. Bizim vicdanımız rahat, hepimizin hakkı yeniyor, emsali yok. Bu yaştaki çocukların bu şekilde suçlanması ömür boyu psikoloji bozar" diye konuştu.

"Takımda sahaya çıkan ilk beşin 4'ü Çankaya Üniversitesi'nde okuyor. Ben kazandığımda Çankaya ligi ikinci sırada bitirecekti, kaybettiğimde ise Çankaya üçüncü." diyen genç teknik adam, "İtirazımızı yapacağız, böyle bir durum karşısında sessiz kalamayız" dedi.

"FATİH SÖYLEYEMEZOĞLU LİGDEN 5 OYUNCU SAYAMAZ"
Karşılaşmanın baş hakemi Fatih Söylemezoğlu'yla ilgili ise Tahmaz, "Fatih Söyleyemezoğlu, gençler liginden 5 oyuncu sayamaz. Güç seviyelerini bilmez, lig ve takımlar hakkında bilgi sahibi değil. Daha maçın 3. dakikasında uyarmış. Ne biliyor, ne düşünüyor anlayamadım; anlayamadık. Böyle bir karar vermesini doğru bulmuyorum. Maçın ardından İl Tertip Komitesi'nden de durumu sağlıklı bir şekilde değerlendirmesini ve hakemi bilgilendirmesini isterdim" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...