Demirel FIBA Avrupa Başkanı oldu

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, FIBA Avrupa başkanlığına seçildi.

NTV Spor 17.05.2014 - 13:09
Demirel FIBA Avrupa Başkanı oldu

Türkiye Basketbol Federasyonu başkanı Turgay Demirel, 2014 FIBA Avrupa Genel Kurulu'nda başkanlığa seçildi.

Beş yıl boyunca FIBA Avrupa'da başkanlık görevini yürütecek Demirel, seçimdeki rakibi Makedonya Federasyonu Başkanı Daniel Dimevski'yi büyük oy farkıyla geride bıraktı.

1992 yılından bu yana Türkiye'de başkanlık görevini sürdüren Demirel, 2010 yılındaki seçimde de adaylığını koymuş; ancak İzlandalı Olafur Rafnsson'a kaybetmişti. Rafnsson'un 2013 yılı haziran ayında 50 yaşında hayata gözlerini yumması üzerine yeniden başkanlığa adaylığını koyan Demirel; seçimde Makedonya Federasyon Başkanı Daniel Dimevski'yle yarıştı.

Demirel, 50 ülkenin oy kullandığı seçimde rakibini 32 oy gibi büyük bir farkla geride bırakarak başkan seçildi. Türk basketbolu tarihinde en uzun süre başkanlık koltuğunda oturan isim Turgay Demirel, FIBA Avrupa başkanı seçilen ilk Türk oldu.

Demirel, "Dünyanın en çok ilgi çeken ve zevkli spor dallarından biri basketbolu Avrupa'da birkaç adım daha ileriye taşımak amacıyla meslektaşlarımla birlikte çalışacağım için heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.

Avrupa basketbolunun resmi yönetim organı FIBA Avrupa, EuroCup, EuroLeague Kadınlar ve EuroChallenge dahil olmak üzere Avrupa'nın profesyonel liglerini yönetmek ve Avrupa Basketbol Şampiyonaları'nı organize etme sorumluluğunu üzerinde barındırıyor.

Turgay Demirel'in ayrılmasıyla birlikte Türkiye Basketbol Federasyonu'nda da yeni başkanın seçilmesi süreci başlayacak.

Sayfa Yükleniyor...