Fenerbahçe'de Winnicki dönemi!

Kadınlar basketbolunda Lig, Türkiye Kupası ve Euroleague'i finalde ezeli rakibi Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe; yatırımı devam ettireceğini duyurdu. Gelecek sezon için Polonyalı antrenör Winnicki'yle anlaşan sarı-lacivertliler; WNBA’in en önemli yıldızlarından Elena Delle Donne ile anlaşma noktasına geldi.

NTV Spor 23.05.2014 - 15:37
Fenerbahçe'de Winnicki dönemi!

Fenerbahçe Spor Kulübü, resmi internet sitesinden bir açıklama yayınlayarak, kadın basketbol takımında yatırımın devam edeceğini duyurdu.

Açıklamada "Özellikle son 14 yıldır sürekli başarının adresi olan bayan basketbol takımımıza kupa ve kupalar beklentimiz doğrultusunda yatırımlarımızı sürdüreceğimizi önemle belirtmek isteriz." ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe yönetimi, bu açıklamanın hemen sonrasında yeni antrenörünü duyurdu. Buna göre Polonya Kadın Basketbol Milli Takımı antrenörü Jacek Winnicki, gelecek sezon Fenerbahçe'yi çalıştıracak.

Sarı-lacivertliler, oyuncu transferinde de ciddi adımlar atıyor. Fenerbahçe, önemli bir yıldızla anlaşma noktasına geldi. WNBA takımlarından Chicago Sky'da forma giyen Elena Delle Donne'a transfer teklifinde bulunan sarı-lacivertliler, yıldız oyuncudan olumlu yanıt aldı. Ancak takıma Ocak ayından itibaren katılma şartını sunan Delle Donne ile görüşmeler devam ediyor. Elena Delle Done, 2013 yılında WNBA'de yılın çaylağı ödülünü kazanmıştı.

Fenerbahçe, Agnieszka Bibrzycka ve Angel McCoughtry'yi de takımda tutacak.

Öte yandan sarı-lacivertliler, Avrupa'nın önde gelen genç oyuncularından Senegal asıllı İspanyol Astou Ndour ile anlaşmaya vardı. 1994 doğumlu ve 1.98 boyundaki Ndour, İspanya Ligi'nin en değerli oyuncusu ödülünü almıştı.

Sayfa Yükleniyor...