"Burada olmak benim için bir meydan okuma"

Anadolu Efes'te Ivkovic dönemi resmen başladı. İmza töreninde "Burada olmak benim için bir meydan okuma" diye konuşan Dünyaca ünlü Sırp çalıştırıcı, hedeflerinin önümüzdeki sezon iyi bir takım oluşturup, sonraki sezon en üst düzeyde basketbol oynamak olduğunu söyledi.

NTV Spor 03.06.2014 - 11:35
"Burada olmak benim için bir meydan okuma"
Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan'ın da katıldığı imza töreninde konuşan Ivkovic, Türkiye'ye gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Anadolu Efes'in Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olduğuna değinen Sırp hoca, "Burada olmak benim için bir meydan okuma. Anadolu Efes'in yıllardır süregelen yüksek hedeflerine yardımcı olmak için buradayım ve bu hedeflerine ulaşması için tüm çabayı göstereceğim" dedi.
 
Efes'in son dönemdeki düşüşüşün beklenmediğini ama bunun dünyadaki tüm kulüplerin başına gelebildiğini ifade eden Ivkovic, Başkan Özilhan'a da övgüler yağdırdı: "Bu dönemde dahi yatırımlarını sürdüren Başkan Özilhan'a çok teşekkür ederim. çünkü Anadolu Efes geleneğiyle, yatırımlarıyla hem dünya basketboluna hem Türk basketboluna değer katıyor"
 
Efes'in mevcut durumu ve stratejilerini de anlatan tecrübeli hoca, "Önümde çok büyük bir şans var. Sayın Özilhan, yatırımlarına rağmen genç bir kadro ile işe başlıyor. Bu benim için bir şans. Eelimizde Doğuş, Birkan, Emircan gibi çok değerli genç yetenekler var. Onlarla birlikte bir yeniden yapılanma içinde olacağız. Başkanın yatırımları Türk ve dünya basketbolu için çok büyük önem taşıyor" diye konuştu.
 
Hemen kolları sıvayacaklarının da sinyalini veren Sırp hoca, "Elimizde milli takımlar seviyesinde 20'den fazla oyuncu var. Yaz dönemi bizim için zorlu geçecek. Özel bir kamp düzenleyeceğiz. Haziran ayı boyunca oyuncuların gelişimini sağlamak istiyoruz. Sonra hepsi milli takımlara dağılacaklar. O yüzden kamp dönemi bizim için önemli" dedi.
 
Bu kamp döneminin ardından transfere başlayacaklarını da belirten Dusan Ivkovic, şunları söyledi: "Kamptan sonra bu gençlerin yanına Euroleague tecrübesi olan ululuslaraarası oyuncular katmayı düşünüyoruz. Burada pozisyon çok önemli değil. Önemli olan bir takım oluşturmak, bir yapı kurmak, tecrübelilerle gençleri bir araya getirip iyi bir takım oluşturmak"
 
Kafasındaki takvimi de açıklayan Ivkovic "Anadolu Efes'teki ilk yılımda bizim için önemli olan yeni bir takım kurmak. Bu biraz zorlu. Bizim esas amacımız ilk senede üst seviyede çalışan bir takım kurmak. İkinci sene hedef ise en yüksek seviyede basketbol sergilemek"
 
Avrupa'nın önde gelen antrenörlerinden olan Ivkovic 2012'de İstanbul'da düzenlenen Final-Four'da Olimpiakos'u Euroleague şampiyonu yaptıktan sonra Sırbistan Milli Takımı'nın başına geçmiş, oradaki görevinden de Eylül ayında ayrılmıştı.

Sayfa Yükleniyor...