Fenerbahçe'den 'MVP' transfer!

Beko Basketbol Ligi’nde 2013-2014 sezonunu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe Ülker, transfer çalışmalarına devam ediyor.

NTV Spor 02.07.2014 - 14:36
Fenerbahçe'den 'MVP' transfer!

Beko Basketbol Ligi'nde 2013-2014 sezonu şampiyonu Fenerbahçe Ülker, ABD'li skorer oyun kurucu Andrew Goudelock'ı transfer etti.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, 1988 doğumlu ve 1.91 metre boyundaki Goudelock ile iki yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.

Açıklamada, 2011 NBA Draft'ında Los Angeles Lakers tarafından 2. tur 46. sıradan seçilen Goudelock'ın, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında Lakers kadrosunda kendisine yer bulduğu, ABD'li oyuncunun bu süreçte, Gelişim Ligi takımlarından Sioux Falls Skyforce ve Rio Grande Valley ekiplerinde de forma giydiği belirtildi.

Avrupa kariyerine Rusya'da başlayan Goudelock'un 2013-2014 sezonunda Unics Kazan ile Avrupa Kupası'nda final oynama başarısı gösterdiği, maç başına 18,8 sayı, 2 ribaund, 3,1 asist ortalamalarıyla oynadığı ve kupada en değerli oyuncu (MVP) seçildiği kaydedildi. ABD'li oyuncunun, 2014 yılında Unics Kazan ile birlikte Rusya Kupası'nı kazandığı ve finalin en değerli oyuncusu seçildiği de ifade edildi.

Fenerbahçe Ülker; McCalebb, Kleiza, Barış Ermiş ve İlkan Karaman ile yollarını ayırmıştı.

"MÜTHİŞ BİR TECRÜBE OLACAK"
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın yeni transferi Andrew Goudelock, bu transferin kendisi için müthiş bir tecrübe olacağını söyledi.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesine açıklama yapan ABD'li oyuncu, "İyi bir takımın ve iyi bir organizasyonun parçası olacağımın farkındayım. Benim için müthiş bir tecrübe olacak. Zeljko Obradovic de harika bir antrenör. Onunla birlikte çalışacak olmaktan çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Geçen sezon forma giydiği Unics Kazan'da zorlu maçlarda güçlü takımlara karşı mücadele ettiğini kaydeden Goudelock, THY Avrupa Ligi ve hedefleri için, "Euroleague elbette benim için ayrı bir tecrübe ve heyecan olacak. Bunun için sabırsızlanıyorum. Takım arkadaşlarım ve teknik ekibimizle birlikte hem Euroleague'de hem de mücadele ettiğimiz tüm kulvarlarda iyi işler başaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Ülker Sports Arena'da sarı-lacivertli taraftarların önüne çıkacağı gün için sabırsızlandığını kaydeden ABD'li oyuncu "Takım arkadaşlarımla birlikte taraftarlarımıza heyecan verici bir sezon yaşatmak için elimden geleni yapacağım" dedi.

 

Sayfa Yükleniyor...