'Şampiyon Ümitler' NTV Spor'a konuştu!

Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olan Ümit Milli Takım, yurda döndü... Elde ettikleri muhteşem başarının ardından Ümitler, NTV Spor'a özel açıklamalarda bulundu.

NTV Spor 21.07.2014 - 23:34
'Şampiyon Ümitler' NTV Spor'a konuştu!

Yunanistan'ın Girit Adası'nda düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda zafere ulaşan Ümit Milli Basketbol Takımımız yurda döndü.

Atatürk Havalimanı'nda takım halinde gerçekleştirilen basın toplantısının ardından 'Şampiyon Ümitler' NTV Spor'un sorularını yanıtladı.

Öncelikle söz alan başantrenör Erhan Toker, "Çok mutluyuz. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Final maçını kazanacağımıza inanmıştık. Bu fırsatı kaçırmadık. Oyuncularım birlikte olmayı ve oynamayı çok seviyorlar. Zamanla hepsi A Milli Takım'da olacaktır. Ayrıca takım kaptanı Tayfun Erülkü ile Tofaş'ta bu sezon beraber olacağız. Tayfun çok sevdiğim bir oyuncudur. Eksik yanları da geliştirip, onu Türk basketboluna kazandırmak için daha fazla süre vereceğim" ifadelerini kullandı.

Takım kaptanı Tayfun Erülkü ise, "Tarifsiz bir sevinç yaşıyoruz. Çok mutluyuz. Destek olan herkese teşekkürler" diyerek, şampiyonluk öyküsünü NTV Spor mikrofonlarına anlattı.

Turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen Cedi Osman, "Kupa için çok çalıştık. İnancımızı hiç yitirmedik ve bu şampiyonluğu hak ettik. MVP olmak çok güzel ama ben bunu tek başıma değil, takımla başardım" diye konuştu.

BASIN TOPLANTISI
Atina'dan kalkan uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen ay-yıldızlıları, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri, sporcuların aileleri ile sakatlığı nedeniyle turnuvada yer alamayan Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Kenan Sipahi, çiçekler ve tezahüratlarla karşıladı.

Karşılaşma töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ümit Milli Takım Başantrenörü Erhan Toker, elde edilen Avrupa şampiyonluğu için uzun zamandır çalıştıklarını belirterek, "Oyuncularımız çok yetenekliler. Hem kamp dönemini hem de turnuvaları, iyi geçirdiler. Avrupa Şampiyonası'nda da her maç daha iyi oynayarak, beklediğimiz başarıyı kazandık" diye konuştu.

Altyapı Erkek Milli Takımlar Koordinatörü Nihat İziç ise Ümit Milli Takım'ın 10 maçta 9 galibiyet alarak zor bir işi başardığını aktararak, "On maçta dokuz galibiyet aldık, bu turnuva tarih olarak kalacak. Daha sonraki turnuvalarda takım sayısı azalacağı için hiçbir takım bu kadar maç oynamayacak. Başlamadan önce çok büyük problemler yaşadık. Sakatlıklara rağmen bu başarıyı alan oyunculara ve teknik ekibe teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

OYUNCULARIN GÖRÜŞLERİ
Kendilerine inananlara teşekkür eden takım kaptanı Tayfun Erülkü de "Hepimiz altın madalyayı alacağımıza inandık. Çok iyi takım, çok iyi arkadaş olduk. Her maça çıkmadan önce toplantılar yaptık ve hatalarımızı konuştuk. Bence şampiyonluğun anahtarı, takım olarak arkadaşlığımızdır" değerlendirmesinde bulundu.

Turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen Cedi Osman ise zor bir hazırlık döneminin ardından çok iyi bir turnuva geçirdiklerini dile getirerek, "Kampa geç katılsam da elimden gelen performansı sergilemeye çalıştım. Bizim için birlik ve beraberlik çok önemliydi. Bu inancımızı hiç yitirmedik ve sonunda şampiyon olduk" dedi.

Milli basketbolcu Kartal Özmızrak da turnuvanın en iyi takımı olduklarını gösterdiklerini vurgulayarak, "Ancak final maçını kazanmazsak bunun bir anlamı olmayacağını biliyorduk. Onun için konsantre olarak çıktık" diye konuştu.

Kazandıkları şampiyonluğu Türk halkına armağan eden Metecan Birsen de saha içinde ve dışında birlik olduklarını anlatarak, "Bütün dünya ve Avrupa'ya iyi bir jenerasyonun geldiği mesajını verdik. Çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Diğer basketbolcular da takım arkadaşlığına vurgu yaparak, şampiyonluğu çok çalışmanın yanı sıra birlik ve beraberlikleri sayesinde kazandıklarını aktardı.

 

Sayfa Yükleniyor...