Ömer Onan veda ediyor

Fenerbahçe Ülker'in kaptanı Ömer Onan parkelere veda etti. 36 yaşındaki tecrübeli oyuncu sarı lacivertlilerle bir yıl daha kontratı bulunmasına rağmen basketbolu bıraktı. Fenerbahçe Kulübü, Ömer Onan'ın takım menajeri olarak görev yapacağını açıkladı.

NTV Spor 12.08.2014 - 13:06
Ömer Onan veda ediyor

Fenerbahçe Ülker Kaptanı Ömer Onan, 19 yıllık basketbol kariyerine nokta koyuyor.

Profesyonel basketbol kariyeri boyunca 22 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Ömer, sarı lacivertlilerle bir yıl daha sözleşmesi bulunmasına rağmen, kulübün menajerlik teklifini kabul etti.

Farklı kulüplerden de teklifler alan Ömer Onan, Fenerbahçe'den kopmak istemediği için bu teklifleri reddetti.

Yeni sezonda takım menajeri olarak saha kenarında yer alacak Ömer Onan'ın 7 numaralı forması ise, veda organizasyonu ile salona asılacak. Ayrıca tecrübeli oyuncu, İtalyan genel menajer Maurizio Gherardini'nin de yardımcılığını üstlenecek.

Basketbola Mersin'de başlayan ve 15 yaşında Efes Pilsen'e transfer olan Ömer Onan, genç yaşta başarılara ulaştı. Ömer, bir Koraç Kupası şampiyonluğu, iki Euroleague Final Four'u ve beş lig şampiyonluğu yaşadığı Efes Pilsen kariyerinin ardından, 2004-2005 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer oldu. Aynı başarıyı sarı lacivertli forma altında da sürdüren başarılı forvet, sarı lacivertli takımın Eurocup'ta Final Four oynamasında büyük pay sahibi olmuştu. 2005-2006 sezonunda Ülkerspor'a transfer olan başarılı forvet, bu forma altında da lig şampiyonluğunu yaşadı. Ülkerspor ile Euroleague'de Top 16'ya yükselen Ömer, Fenerbahçe ile Ülker'in birleşmesi sonucunda, bir senelik aranın ardından sarı lacivertli formasına tekrar kavuştu.

2006 yılından bu yana Fenerbahçe Ülker forması giyen Ömer Onan, sarı-lacivertlilerle 5 lig şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası şampiyonluğu ve 2 de Cumhurbaşkanlığı Kupası sevinci yaşadı.

Milli takım formasını da başarıyla terleten Ömer Onan, bu seviyede elde edilen iki önemli başarıda da kadroda yer alıyordu. 2001 yılındaki Avrupa ikincilğinde kadrodaki genç oyunculardan biri olan Ömer, 2010 yılındaki Dünya ikinciliğinde takımın en skorer üçüncü ismi konumundaydı.

Sayfa Yükleniyor...