12 Dev Adam'ın rakibi Ukrayna!

İspanya'da devam eden Dünya Kupası'nda A Milli Erkek Basketbol Takımı, üçüncü maçında Ukrayna ile mücadele edecek. Bugün saat 16.00'da başlayacak mücadele NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı olarak ekranlara gelecek.

NTV Spor 01.09.2014 - 23:52
12 Dev Adam'ın rakibi Ukrayna!

Ay-yıldızlılar, Dünya Kupası'ndaki üçüncü randevusunda Ukrayna ile karşı karşıya gelecek. Bu önemli karşılaşma NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanacak.

C Grubu'ndaki mücadelesine Yeni Zelanda galibiyetiyle başlayan 12 Dev Adam, ardından turnuvanın favorilerinden Amerika Birleşik Devletleri'ne 98-77 mağlup oldu.

Ancak Milliler ilk üç çeyrekte gösterdiği performansla rakiplerine gözdağı verdi. Ay-yıldızlılar'ın Dünya Kupası'ndaki en skorer ismi kenardan gelen Oğuz Savaş... Yeni Zelanda galibiyetinde büyük rol oynayan Oğuz, turnuvayı 12,5 sayı ortalamasıyla devam ettiriyor.

C Grubu'nda verilen bir günlük aranın ardından A Milliler, Ukrayna ile karşılaşacak. Tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda mücadele etme heyecanını yaşayan Ukrayna, İspanya macerasına Dominik Cumhuriyeti galibiyetiyle başlamasına rağmen aynı başarıyı Finlandiya karşısında gösteremeyince sahadan yenik ayrıldı.

Slovenya'nın ev sahipliğindeki 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nı 6. sırada bitirerek Dünya Kupası vizesini alan Ukrayna'nın antrenörlüğünü tecrübeli basketbol adamı ABDli Mike Fratello yapıyor. Fratello'nun dümene geçmesiyle basketbolda büyük bir aşama kaydeden Ukrayna'da FIBA sıralamasında 43. sırada yer alıyor.

Genç bir kadroyla İspanya'nın yolunu tutan Fratello'nun kadrosunda 30 yaşın üstünde oyuncu bulunmuyor. Takımın en skorer ismi devşirme kontenjanından forma giyen Pooh Jeter... 20 sayı ortalamasıyla oynayan Jeter, iki karşılaşmada da takımının en skorer ismi olmayı başardı.

Ukrayna'nın önemli skorerlerinden Sergiy Gladyr ise 12 Dev Adam'a karşı oynayamayacak. Finlandiya maçında sakatlanan Gladyr, büyük olasılıkla turnuvayı da kapattı.

Ukrayna ile Avrupa Şampiyonaları'nda 7 kez mücadele eden Türkiye, 5 galibiyet elde etti. Son galibiyetini 2008'de elde eden Milliler, 2003 yılından beri oynadığı üç maçı da kaybetmedi.

Sayfa Yükleniyor...