Dominik'ten kritik galibiyet!

Milli Takımımız ile aynı grupta yer alan Dominik Cumhuriyeti ile Finlandiya karşı karşıya geldi. Salondan 74-68'lik skorla galip ayrılan Dominik, grupta 2. galibiyetini alarak büyük avantaj yakaladı.

NTV Spor 03.09.2014 - 00:32
Dominik'ten kritik galibiyet!

Finlandiya - Dominik Cumhuriyeti maçının ilk çeyreği büyük çekişme içinde geçti.

Finlandiya her zaman olduğu gibi 3 sayılık atışlarla sonuca gitmeye çalışırken, Dominik Cumhuriyeti pota altını zorladı. Dominik, 16-15 üstünlüğü ile geçilen ilk çeyreğin ardından maça ağırlığını koydu. Üç sayı çizgisinin dışından 14 şut kullanan Finlandiya, yüzde 40 ile oynamasına karşın, boyalı alandan ilk yarı boyunca 20 sayı üreten Dominik Cumhuriyeti, 5 üç sayılık atışta da isabet bulunca, soyunma odasına 41-32 önde gitti.

Finlandiya, 3. çeyrekte rakibinin boyalı alandaki üstünlüğüne son vermek için büyük çaba sarfetti. Dominik Cumhuriyeti ise dış şutlara karşı savunmasını agresifleştirdi.. Kısır geçen 10 dakika sonunda, Dominik Cumhuriyeti son çeyreğe 10 sayı farkla önde girdi.

Finlandiya son çeyrekte büyük bir savunma gayreti göstererek, Koponen'in üç sayılık basketleriyle bitime 1 dakikadan kısa süre kala farkı 3 sayıya kadar indirdi. Ancak taktik faullerde hata yapmayan Dominik Cumhuriyeti, avantajını korumayı bildi ve sahadan 74-68 galip ayrılmayı başardı.

Grupta 2. galibiyetini Dominik Cumhuriyeti'nin en skorer ismi 18 sayıyla oynayan Vargas oldu. Finlandiya'da ise Koponen'in 23 sayısı sonucu değiştirmek için yeterli olmadı.

 

Sayfa Yükleniyor...