Devler’e bir şans daha

Milli Takımımız’ın grupta ilk 2 iddiası için büyük önem taşıyan maçta istediğimiz oldu; Yeni Zelanda, Ukrayna’yı 73-61 mağlup etti

NTV Spor 03.09.2014 - 17:06
Devler’e bir şans daha

FIBA 2014 Dünya Kupası'nda Milli Takımımız'ın grupta ilk 2 iddiasını sürdürmesi için Yeni Zelanda'nın Ukrayna'yı yenmesi gerekiyordu. İstediğimiz oldu. Ukrayna yarınki ABD sınavını da kaybeder ve 12 Dev Adam bugün Finlandiya, yarın da Dominik Cumhuriyeti karşısında galip gelirse grupta ikinciliği millilerimiz elde edecek.

İkincilik, yarı finale kadar ABD ile eşleşmemek anlamına geldiği için büyük önem taşıyor. Türkiye grupta 3 veya 4. sırayı alırsa, ikinci turda D Grubu'nun ikincisi veya birincisi ile karşılaşacak. O maçı da kazanırsa çeyrek finalde rakip ABD olacak. Ama ikinci olursak önce D Grubu üçüncüsüyle, çeyrek finalde de muhtemelen D Grubu birincisiyle eşleşeceğiz. ABD, ancak yarı finalde karşımıza çıkacak.

Gelelim Milli Takımımız'ın ikincilik iddiasını sürdürmesini sağlayan maça... Yeni Zelanda, Ukrayna karşısında ilk yarıyı 36-30 önde tamamladı. Ukrayna 5/11 üçlük isabeti bulsa da ribaundlardaki 25-10 üstünlüğü Yeni Zelanda'yı skorda önde tuttu. Üçüncü çeyreğe 9-2'lik seriyle giren ve 39-38 öne geçen Ukrayna'ya Yeni Zelanda Bartlett'in üçlükleriyle yanıt verdi.

Etkili savunmasını son çeyreğe de taşıyan Yeni Zelanda rakibini 3 top kaybına zorladığı 3 dakikada 8-0'lık seriyle skoru 61-45'e taşıdı. Zaytsev'in sayılarıyla bitime 2:06 kala farkı 10 sayıya (67-57) indiren Ukrayna, Yeni Zelanda taktik faullerde 4/6 atınca rakibine daha fazla yaklaşamadı. Yeni Zelanda sahadan 73-61 galip ayrıldı.

 

 

Sayfa Yükleniyor...