Şampiyon kim olacak?

Basketbol Dünya Kupası'nda şampiyonu Amerika Birleşik Devletleri - Sırbistan maçı belirleyecek. 2. turdan itibaren performansını zirveye taşıyan Sırbistan'ın, tüm rakiplerini farklı yenen Birleşik Devletler karşısında neler yapacağı merakla bekleniyor.

NTV Spor 13.09.2014 - 23:18
Şampiyon kim olacak?

###Contest-578###

FIBA Dünya Kupası'nın finalinde Amerika Birleşik Devletleri ile Sırbistan karşı karşıya gelecek. Bu akşam saat 22.00'de başlayacak dev mücadele NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanacak.

Sırbistan, çok uzun bir aradan sonra basketbol dünyasının zirvesine geri döndü. Grup sürecinde ortaya koyduğu oyunla eleştirilen Sırbistan, 2. turdan itibaren, performansını zirveye taşıdı. Sırp ekibi özellikle hücumdaki performansı ile dikkat çekiyor. Oyun kurucu Milos Teodosiç'in önderliğinde, tüm takım, hücum performansını birkaç seviye birden yukarıya taşıdı. 2. turda yenilgisiz Yunanistan'a 90 sayı, çeyrek finalde Brezilya'ya 84 sayı atan Sırp ekibi, yarı finalde de, Fransa potasına 90 sayı bıraktı. Ki o Fransa, çeyrek finalde, turnuvanın en büyük favorilerinden İspanya'yı sadece 52 sayıda tutmuştu.

Grup sürecinde çok az forma şansı bulan Nenad Krstic'e, eleme turlarında bolca süre veren koç Sasha Djordjeviç'in gizli silahları ise gelecek sezon Fenerbahçe Ülker'in başarısı için mücadele edecek Nemanja Bielitsa ve Bogdan Bogdanovic. Bielitsa, turnuva boyunca sadece takımın ihtiyaç duyduğunda sahneye çıktı. Başarılı oyuncu, özellikle ribaundlarda takımına büyük katkı veriyor. Bogdanovic ise kenardan gelerek takımına büyük skor katkısı yapıyor. Genç oyuncu, son Fransa maçının 4. çeyreğinde sergilediği oyunla, belki de takımını finale taşıyan isimdi.

Peki Sırbistan'ın hücumu, Amerika Birleşik Devletleri'ni geçmeye yetecek mi? Birleşik Devletler, ultra atletik oyuncuları ile şu ana kadar tüm rakiplerini çok zor durumda bıraktı. Baskılı savunmanın rakibi süreklediği top kayıplarının ortaya çıkardığı istatistikler çarpıcı. Amerikan takımı maç başına 27.4 hızlı hücum, 16.8 ikinci şans sayısı buluyor. Ortalama 13.1 top çalan Amerikan takımı, boyalı alandan da maç başına 54.2 sayı atıyor. Bu takım karşısında topun değerini bilmek ve tempoyu olabildiğince düşürmek herşeyden önemli. Ancak bunu yapmak; söylemekten çok daha zor. Bir noktadan sonra mutlaka rakibinin direncini kıran Birleşik Devletler, Harden, Curry, Thompson gibi oyuncuları ile çok kısa sürede farkı açabiliyor.

Bakalım; Sırbistan turnuvanın dışından beri süregelen bu senaryoyu bozabilecek mi? Bozamazsa, Birleşik Devletler İspanya'da, üst üste 2. Şampiyonluğunu kutluyor olacak.

Sayfa Yükleniyor...