G.Saray Nolan Smith'in biletini kesti!

Banvit maçında Ergin Ataman'a havlu fırlatan Nolan Smith, Euroleague'deki Valencia maçının kadrosuna alınmadı. Maç sonrası açıklamalarda bulunan Ataman, ABD'li skorerin bir daha Galatasaray forma giyemeyeceğini söyledi.

NTV Spor 23.10.2014 - 22:21
G.Saray Nolan Smith'in biletini kesti!

Galatasaray Liv Hospital'ın ABD'li skoreri Nolan Smith, Euroleague'deki Valencia maçının kadrosunda yer bulamadı. Türkiye Basketbol Ligi'nde geçtiğimiz hafta sonu Banvit ile oynanan maçta kenara alınınca Ergin Ataman'a havlu fırlatan Amerikalı oyuncu, özür dilemesine rağmen zorlu mücadelenin kadrosunda yer almadı.

Nolan Smith'in hareketi sonrası maç oynanırken öğrencisiyle tartışan ardından ise, "Bundan sonra altyapı takımı ile çalışmalara çıkacak. Gerekirse sözleşmesini feshederiz" diyen Ergin Ataman öğrencisine ilk gözdağını vermişti. Nolan Smith, Ataman'la yaşadığı tartışmanın ardından kendine ait twitter hesabından, "Ataman'a yönelik bir hareketim yoktu. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim" açıklamasını yapmıştı.

Valencia galibiyeti sonrası basın toplantısına katılan Ataman, konu ilgili olarak; "Transferden önce hallolması gereken sıkıntılarımız var. Nolan Smith bir daha Galatasaray forması giyemeyecek. Bunları halledersek, Nolan Smith'in yerine transfer yaparız. Ancak şu anki gündemimiz transfer üzerine değil. Biz önce kendi oyuncularımızı motive ve mutlu etmenin formüllerini bulmalıyız" dedi.

TARAFTARA TEŞEKKÜR
Karşılaşmada sarı-kırmızılı taraftarların kendilerine verdiği desteğin önemine değinen Ataman, şunları dile getirdi:

"Taraftarın desteği takımı coşturdu ve ilk devre mükemmel bir basketbol oynadık. Her anlamda yüz üzerinden yüz puan verebileceğim bir oyun ortaya koyduk. İkinci yarıda Valencia Basket'in kolay vazgeçmeyeceğini biliyorduk. Oyun kurucu bölgesinde sıkıntı yaşadık. Çok baskı yaptılar ve ilk devredeki organize oyunumuzun dışına ittiler bizi. Yandan gelen uzunlarımızdan katkı alamadık. Maçı 6-7 kişiyle oynadık. Sonuçta fark eridi ama ne olursa olsun şu aşamada bizim için çok değerli bir galibiyet. Bugün sahaya yüreklerini koyan tüm oyuncularımı kutluyorum."

Valencia Basket Başantrenörü Velimir Perasovic ise Galatasaray Liv Hospital'ın hak ettiği bir galibiyet aldığını belirterek, "Galatasaray Liv Hospital'ı tebrik ediyorum. Hak ettikleri bir galibiyet aldılar. İlk iki çeyrek çok kötü oynadık. İkinci yarıda toparlandık ancak sonucu değiştirmeye gücümüz yetmedi" ifadelerini kullandı.

 

Sayfa Yükleniyor...