Uykusuz geceler başlıyor!

NBA'de yeni sezon başlıyor. Sezon öncesi yanıtı en çok merak edilen soru eski takımı Cleveland Cavaliers'a dönen LeBron James'in nasıl bir performans göstereceği...

NTV Spor 28.10.2014 - 12:18
Uykusuz geceler başlıyor!

NBA takımları uzun hazırlık dönemini tamamladı ve artık yeni sezonun başlamasını bekliyor.

Sezonun en büyük hikayesi LeBron James'in eski takımı Cleveland Cavaliers'a dönmesi olacak. Miami ile üst üste 4 kez finale çıkıp; 2 şampiyonluk yaşayan James'in yuvaya dönüşü ile Cleveland'da şampiyonluk havası esmeye başladı. Elinde Kyrie Irving gibi bir oyun kurucu bulunan Cleveland'ın bir başka önemli hamlesi yıldız oyuncu Kevin Love'ı takıma katması oldu. James-Irving-Love üçlüsünün Cleveland'ı şampiyonluğa taşıyıp taşıyamayacağı şimdiden merak ediliyor.

Doğu Konferansı'nda Cleveland'ı en çok zorlaması beklenen takımın Chicago Bulls olacağı tahmin ediliyor. Sakatlıklar nedeniyle son 2 sezonun neredeyse tamamını kaçıran yıldız oyun kurucusu Derrick Rose'a yeniden kavuşan Chicago, Los Angeles Lakers'tan ayrılan Pau Gasol'ü de kadrosuna kattı. Geçen sezon konferans finali oynayan Indiana ise yıldızı Paul George'un milli takımda ayağını kırması ve Lance Stephenson'ın Charlotte'a transferiyle büyük güç kaybına uğramış görünüyor.

Batı Konferansı'nda ise tablo çok daha karışık... Phoenix'in geçen sezon 48 galibiyet almasına karşın playoffa kalamadığı batıda yine büyük bir çekişmenin yaşanması bekleniyor. Sezona son şampiyon unvanı ile başlayan San Antonio kadrosunu korudu ve bu sezona da favori etiketi ile giriyor.

Oklahoma City Thunder ise ayağı kırılan yıldızı Kevin Durant'tan en az 6 hafta yararlanamayacak. Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Los Angeles Clippers da Blake Griffin - Chris Paul ikilisiyle bu sezona büyük umutlarla giriyor. Dwight Howard-James Harden ikilisinin yanına Chris Bosh'u eklemeye çalışan Houston ise Bosh'un Miami'de kalmaya karar vermesiyle büyük hüsran yaşadı. Bosh'a yer açmak için Ömer Aşık, Jeremy Lin ve Chandler Parsons gibi önemli oyuncuları ile yollarını ayıran Houston'ın neler yapacağı merak konusu. Yeni sezonla birlikte Kobe Bryant da yeniden sahalara dönecek. Los Angeles Lakers büyük güç kaybına uğrasa da Bryant şampiyonluk için hala iddialı konuşuyor.

Milli oyuncu Ömer Aşık sezon sonunda Houston'dan ayrılıp; New Orleans Pelicans'a transfer oldu. Enes Kanter ise Utah'ta bu sezon daha fazla süre almaya çalışacak. Ersan İlyasova da Milwaukee formasıyla kendisinden artan beklentileri karşılamaya çalışacak.

Sayfa Yükleniyor...