Aslan'ın hakkı Aslan'a!

Galatasaray Liv Hospital favori çıktığı maçta geçen hafta Olympiacos'a kök söktüren ve uzatmada kaybeden Neptunas'ı her iki potadaki oyunuyla adeta ezerek rengini buldu: 94-68. Sarı-kırmızlılarda gecenin parlayan isimlerinden Sinan Güler 18 sayıyla kariyer rekorunu kırdı.

NTV Spor 07.11.2014 - 23:20
Aslan'ın hakkı Aslan'a!

THY Euroleague 4. haftasında Galatasaray Liv Hospital, Neptunas'ı farkı 36'ya kadar çıkardığı mücadelede parkeden 94-68 üstün ayrılarak 2. galibiyetini elde etti.

Abdi İpekçi'de sarı-kırmızılı taraftarların desteğiyle başlayan maçın ilk dakikaları karşılıklı sayılarla başladı. Çeyrek ortasında oyuna ağırlını koyan Galatasaray, ikili oyunlarla Furkan Aldemir'i iyi besledi ve farkı çift hanelere çıkardı. Neptunas, enerjik setlerinde bulduğu dış atışlarla sayılar üretse de ilk periyod 23-15 Galatasaray Liv Hospital lehine noktalandı.

İkinci çeyreğin başında ısrarlar boyalı alana yüklenen Ergin Ataman'ın öğrencileri, rakibini erken faul problemine soktu ancak bu avantajını iyi kullanamadı. Tenis maçı gibi hızlı şekilde bir o potada bir bu potada seyreden karşılaşmada Carlos Arroyo'nun üçlüğü Cim Bom'un farkı çift hanelere çıkarmasını sağladı. Çeyrek sonunda savunma dozajını da arttıran sarı-kırmızılılar devreye 46-32 önde girdi.

Cim Bom üçüncü çeyreğe fırtına gibi başladı. Zoran Erceg'in sayılarına Sinan Güler ve Furkan Aldemir'in performansı da eklenince fark iyiden iyiye tırmandı. Sayı bulmakta zorlanan Litvanya ekibi karşısında hız kesmeyen Galatasaray'da Arroyo'nun sayıları temsilcimizin son on dakikaya 33 sayı farkla girmesini sağladı. (77-44)

Dördüncü periyodun başında son kozlarını oynayan Neptunas farklı aşağı çekmek istese de bu amacı karşılıksız kaldı. Farka rağmen oyun disipilininden uzaklaşmayan Galatasaray, Kerem Gönlüm ve Sinan ile tribünleri coşturmaya devam etti. 36'ya kadar çıkan farkta sarı-kırmızılılar rakibini 94-68 mağlup ederek 4 maçında 2. galibiyetine uzandı. Neptunas ise 3. yenilgisini aldı.

Sarı-kırmızılılarda Euroleague kariyer rekorunu kıran Sinan Güler 18, Carlos Arroyo 15, Furkan Aldemir ve Zoran Erceg 13'er sayıyla oynadı. Neptunas'ta ise Girdziuna ve Gailius 10'ar sayı üretti.

Temsilcimiz gelecek hafta Olympiakos'a konuk olacak.

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Miguel Perez (İspanya), Benjamin Jimenez (İspanya), Roberto Chiari (İtalya)
     
Galatasaray Liv Hospital: Arroyo 15, Sinan Güler 18, Micov 9, Erceg 13, Furkan Aldemir 13, Jawai, Kerem Gönlüm 10, Vougiokas 2, Aradori 6, Ender Arslan 6, Göktürk Ural 2, Ege Arar
Neptunas: Mazeika 8, Shakur 6, Gailius 10, Galdikas, Vasylius 2, Benson 4, Zavackas 7, Girdziunas 10, Sinica 8, Dimsa 4, Butkevicius 9, Nacius

1. Periyot: 23-15
Devre: 46-32
3. Periyot: 77-44

 

Sayfa Yükleniyor...