NBA'de çifte rekor!

NBA'de bu sabaha karşı 6 karşılaşma oynanırken, Kobe Bryant ile Dirk Nowitzki iki rekorun sahibi oldular.

NTV Spor 12.11.2014 - 11:02
NBA'de çifte rekor!

NBA'deki 19 yıllık kariyerinde gösterdiği performansla bir çok rekorun sahibi olan Kobe Bryant, bu kez kötü bir istatistikle gündeme geldi. Kara Mamba, maçı 28 sayıyla tamamlamasına karşın, takımının Memphis Grizzlies'e 107-102 yenilmesine engel olamadı. NBA tarihinin en iyi oyuncularından biri olarak gösterilen Bryant, dördüncü çeyreğin bitimine 6.25 dakika kala maçta toplam 13.'üncü atıştan yararlanamadı. Kobe, NBA kariyerinde toplam 13.418'inci atışını kaçırırken, Boston Celtics Şöhretler Karması'nda da yer alan John Havlicek'i geçerek, NBA tarihinde en çok atış kaçıran isim oldu.

Kobe, bu istatistiğini takip etmediğini açıklarken; başka bir tartışma da gündeme geldi. Kobe'nin pozisyonunda olan bir oyuncunun çok fazla şut atmasının normal karşılandığı dile getirilmesine karşın, 36 yaşındaki oyuncunun hala ligin en iyi oyunculardan biri olduğuna dikkat çekildi.

Bir çok yetenekli isimlerle aynı takımda forma giyen, buna rağmen zaman zaman şut tercihleri tartışılan NBA'in en çok şut atan ismi Kobe, kariyeri boyunca maç başına yüzde 45.3 şut isabetiyle oynadı. 32,292 sayı atarak NBA tarihinin en skorer 3. ismi olan Michael Jordan'ın 405 sayı gerisindeki Kobe'nin ise bu sezon sonunda Majesteleri'ni geçmesi bekleniyor.

GECENİN 2. REKORU DIRK NOWITZKI'DEN
Dallas Maweriks'in Sacramento Kings'i 106-98 yendiği maçı 23 sayıyla tamamlayan Dirk Nowitzki, NBA kariyerini 26,946 sayıyla tamamlayan Hakeem Olajuwan'ı geçerek, NBA'de Amerika dışında doğan oyuncular arasında en çok sayı atan oyuncu oldu. Sacramento karşısında Dallas sahasında üstüste 21'inci galibiyetini elde ederken; Polonya asıllı Alman oyuncu da toplam sayısını 26,953'e çıkardı. Maveriks'te 17. sezonunu geçiren 36 yaşındaki oyuncu, Houston'da 17 ve Toronto'da bir yıl oynayan "The Dream" (Rüya) lakaplı Olajuwon'u geçmesiyle ilgili olarak ise, "Savunulması olanaksız bir oyuncuydu. Yetenekleri, şutlarıyla en iyi isimlerden birini geçmek gurur verici" açıklamasını yaptı.

Sayfa Yükleniyor...