Genç yıldız NBA yolcusu

Galatasaray Liv Hospital'ın 23 yaşındaki pivotu Furkan Aldemir, kulübün ödeme yapmamasının ardından sözleşmesini fesih etmek için işlem başlattı.

NTV Spor 24.11.2014 - 17:03
Genç yıldız NBA yolcusu

Galatasaray Liv Hospital'da Furkan Aldemir yol ayrımında... Milli oyuncu 5 aylık alacağını tahsil edemediği gerekçesiyle sözleşmesini fesh etmek için işlem başlattı.

Alacaklarını tahsil edemediği için serbest kalma hakkını elinde bulunduran milli oyuncu Furkan Aldemir, Türkiye Basketbol Federasyonu'na gönderdiği yazıyla fesih işlemlerini başlattı.

Furkan Aldemir sezon başında Galatasaray ile üç yıl için yaklaşık 4 milyon euro'luk bir sözleşme imzalamıştı. Milli oyuncu kulüpten sözleşmesinin tamamını talep etmek yerine, sadece ödenmemiş maaşlarını tahsil edip serbest kalmak istiyor.

Geçen sezon da dahil olmak üzere yaklaşık beş aylık alacağı bulunan Furkan Aldemi'in, NBA haklarını elinde bulunduran Philadelphia 76ers'a gitmesi bekleniyor. Aldemir'in menajeri, kendisini uzun süredir isteyen Philadelphia 76ers yetkilileriyle görüşmelerini sürdürüyor. Bu sezonki performansıyla dikkat çeken Furkan Aldemir, Euroleague'de blok krallığında beşinci sırada yer alıyordu. Furkan, 20 dakikada 7.8 sayı-6.2 ribaund ve 1.3 blok ortalamalarıyla mücadele etmişti.

Sezon başından beri ciddi mali problemler yaşayan Galatasaray Basketbol Şubesi'nde ilk kriz, kadın takımının yıldızı Shavonte Zellous'ın ayrılmasıyla patlak vermişti. Geçen sezonki alacaklarını tahsil etmeden yeni sözleşme imzalamaya yaklaşmayan Zellous, yönetim tarafından gönderilmişti. Sarı-kırmızılılar, bir buçuk ay önce takımdan ayrılan Zellous yerine henüz bir transfer yapmadı.

Erkek basketbol takımındaysa kriz daha ciddi boyutlarda. Alacaklarını tahsil edemeyen oyuncuların tamamı kulübe ihtarname çekerken, maaşları ödenen Carlos Arroyo haricindeki tüm oyuncular serbest kalma hakkına sahip. Verilen sözlerin tutulmaması üzerine Zoran Erceg birçok idmana çıkmazken, Ender Arslan ve Kerem Gönlüm kulübü icraya vermişti. İki tecrübeli oyuncuyu bu davranışları sonrasında kadro dışı bırakan Galatasaray yönetimi, Ender ve Kerem'in "Avukatlarımız işlemleri bizden habersiz başlatmış" ifadeleriyle oyuncuları yeniden kadroya almıştı.

Galatasaray'da başantrenör Ergin Ataman'a ise 2014-15 sezonuyla ilgili hiçbir ödeme yapılmadı. Ataman buna karşın ihtarname çekme yoluna gitmedi.

Sayfa Yükleniyor...