Furkan'dan ayrılık açıklaması...

Galatasaray'ın potada yaşadığı büyük krizde ilk fire verildi! Alacaklarının ödenmemesini gerekçe gösterip sözleşmeyi fesheden Furkan Aldemir, kariyerini NBA'de sürdürme kararı aldı. Milli oyuncu, Galatasaray'dan ayrılmasıyla ilgili açıklama da yaptı...

NTV Spor 24.11.2014 - 18:49
Furkan'dan ayrılık açıklaması...

Galatasaray'da alacaklarını tahsil edemediği için sözleşmesini fesheden ilk isim furkan Aldemir oldu. İşlemleri başlatan ve Philadelphia 76ers'a gitmenin hazırlıklarını yapan Furkan Aldemir, bir de yazılı açıklama yaptı.
 
TRANSFERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN
  
Kişisel Facebook sayfasından yazılı bir açıklama yayınlayan Milli basketbolcu, "NBA'de oynamak her oyuncunun olduğu gibi benim de en büyük hayallerimden biri. Ve bu hayallerim doğrultusunda son günlerde kendim için olumlu şartlar oluştu" ifadelerini kullandı.
 
Galatasaray'daki kariyeri boyunca her zaman sarı-kırmızı renkler için savaştığını, sahada bu renkler için fedakarlık yaptığını belirten Furkan, Galatasaray'dan geçmiş alacakları dışında bir talebi olmadığını da sözlerine ekledi.
 
Furkan Aldemir'in açıklamasının tam metni şöyle:
 
"Hakkımda çıkan haberler için açıklama yapmak istedim.
 
NBA'de oynamak her oyuncunun olduğu gibi benim de en büyük hayallerimden biri. Ve bu hayallerim doğrultusunda son günlerde kendim için olumlu şartlar oluştu. Ailem ve menajerlerimle şartları değerlendirdik ve Amerika'daki sistemin benim kariyerim adına daha verimli olacağı kanısına vardık. Ama şunun bilinmesini isterim ki; Galatasaray'daki kariyerim boyunca her zaman bu renkler için savaştım, sahada bu renkler için fedakarlık yaptım. Yeri geldiğinde takımdaki çoğu arkadaşımın yaptığı gibi sakatken sahaya çıktım. Sahada sadece bu camianın başarısı için ter döktüm.

Ayrıca sanıldığının aksine ekonomik sebeplerle değil Türkiye'deki basketbol gelişimimi bir üst seviyeye taşımak için gitmeye karar verdim. Bu bağlamda Galatasaray kulübünden geçmiş alacaklarım dışında bir talebim olmadan ve kontrat haklarımı kullanmadan ayrılıyorum. Galatasaray camiasının bizlere aşıladıkları etik değerleri ve saygıyı karşılıklı koruyacağımıza inanıyorum.

Galatasaray'a ilk geldiğimde hayallerimden biri de bu renklerden ayrılırken gittiğim adresin başka bir Avrupa kulübü değil NBA olmasıydı. Bunu gerçekleştirmiş olmanın da gururunu yaşamaktayım. Şimdiki hedefim daha önce bu ligde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmiş ve şu an temsil eden ağabeylerim gibi başarılı olmak. Bunun için sabır ve azmin önemli olduğunun farkındayım.

Allah'ın izniyle sakatlıksız ve güzel bir şekilde kariyerime hayırlı başarılar katmak istiyorum. Kariyerim boyunca bana destek olan takım arkadaşlarıma, koçlarıma, ağabeylerime ve taraftara teşekkürü borç bilirim.

Dualarınızı eksik etmeyin. Allah utandırmasın..."

Sayfa Yükleniyor...