Kanarya farkını ortaya koydu!

TOP16'ı biletini cebine koyan Fenerbahçe Ülker turun hakkını Panathinakios karşısında verdi. Euroleague'de en kötü yenilgisini Pana'dan alan Obradovic'in takımı, Yunanistan'daki senaryoyu tersine çevirdi ve sezonun en muhteşem oyunu ile en rahat galibiyetini aldı: 84-62.

NTV Spor 04.12.2014 - 21:46
Kanarya farkını ortaya koydu!

THY Euroleague C Grubu 8. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, İstanbul'da Panathinakios'u konuk etti. İkinci yarıda etkin bir perfomans ortaya koyan sarı-lacivertli temsilcimiz, parkeden 84-62 galip ayrılan taraf oldu. Fenerbahçe böylece ilk maçta 18 sayıyla mağlup olduğu rakibine karşı olasılı ikili averajda da üstünlüğü eline geçirdi.

Ülker Sports Arena'daki mücadele tempolu başladı. Fenerbahçe Ülker pota altını kullanarak sayı üretmeye çalışırken istekli bir görüntü çizen Semih Erden'i kullandı. Panathinaikos'ta ise Wright ve Slaughter'ın sayıları takımını taşıdı ve ilk çeyrekte taraflar birbirine üstünlük kuramadı: 18-18.

Fenerbahçe Ülker ikinci çeyreğe durağan başladı. Faul hakkını da erken dolduran temsilcimiz, birebir oyunlardan sayı üretmeyi denedi ancak istediği sayıları yakalayamadı. Hücumlarda erken davranan Pana da sayı üretmekte zorlanınca taraflar üstünlük kurmakta zorluğa düştü. Çeyrek ortasında Melih ve Hickman ile hareketlenen Fenerbahçe farkı 9'a kadar çekse de geri adım atmayan Pana farkın açılmasına izin vermedi ve devre 36-32 temsilcimizin üstünlüğüyle noktalandı.

Üçüncü çeyreğe Fenerbahçe Ülker fırtına gibi başladı. Üst üste 4 üç sayılık isabet bulan temsilcimiz, farkı kısa sürede çift hanelere çekti. Kritik dakikalarda oyundan kopmak isteyen Panathinaikos atletik beşiyle sayılar buldu. Ancak taraftarının da desteğini arkasına alan Obradovic'in öğrencileri Semih Erden'in her iki potada da etkin olduğu bölümde farkı 22'ye kadar çekti. Agresif savunmasından uzaklaşmayan sarı-lacivertli temsilcimiz son 10 dakikaya da 67-48 önde girdi.

Son çeyrek Fenerbahçe Ülker'in kontrolünde geçti. Sarı-lacivertli temsilcimiz, oyun düzeninden kopmuş bir görüntü sergileyen Pana'ya karşı savunmada taviz vermedi. Rakibinin kendisini yakalamasına izin vermeyen Fenerbahçe, seyircisi önünde 84-62 galip gelerek 8. maçında 6. galibiyetine uzandı. Panathinaikos ise 5 galibiyette kaldı.

Temsilcimiz gelecek hafta Barcelona'ya konuk olacak.

Pana'da Slaughter 20 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Fenerbahçe Ülker'de Semih Erden 14 sayı, 7 ribaund, Andrew Goudelock 18 sayı (4/5 üçlük), Jan Vesely 12 sayı üretti.

Salon: Ülker Sports Arena
Hakemler: Robert Lottermoser (Almanya), Antonio Conde (İspanya), Tomas Jasevicius (Litvanya)
 
Fenerbahçe Ülker: Kenan Sipahi, Goudelock 18, Bjelica 6, Preldzic 3, Semih Erden 14, Berk Uğurlu, Zoric 6, Hickman 10, Bogdanovic 5, Melih Mahmutoğlu
6, Vesely 12, Oğuz Savaş 4
Panathinaikos: Diamantidis 2, Slaughter 20, Giankovits 3, Wright 6, Gist 9, Bochoridis 5, Fotsis 6, Blums, Charalampopoulos 7, Pappas 4, Diamantakos

1. Periyot: 18-18
Devre: 36-32
3. Periyot: 67-48

Sayfa Yükleniyor...