Litvanya'da Anadolu rüzgarı!

Anadolu Efes büyük eksiklerine karşın Zalgiris Kaunas'ı deplasmanda 66-57 yenerek liderlik savaşını sürdürdü. TOP16'yı garantileyen lacivert-beyazlı temsilcimiz ayrıca ilk periyod performansıyla Euroleague tarihinde bir çeyrekte en az sayı yiyen takım rekoruna ortak oldu.

NTV Spor 04.12.2014 - 23:38
Litvanya'da Anadolu rüzgarı!

Anadolu Efes, genelini üstün oynadığı maçın son periyodunda vites düşürmesine rağmen Litvanya'dan TOP16 biletiyle döndü. Zalgiris'e konuk olan temsilcimiz, parkeden 66-57 galip ayrılarak İstanbul'un rövanşını aldı ve olası ikili averajda da üstünlüğü eline geçirdi.

REKORLA BAŞLAYAN MÜCADELE
NTV Spor'dan naklen yayınlanan Litvanya'daki maçın ilk periyodu ev sahibi takım adına adeta kabus oldu. Zalgirio Arena'da Abdi İpekçi havası estiren Anadolu Efes, rakibini sadece 2 sayıda tutarken temsilcimiz de 16 sayı üretti. 16-2'lik bu skor aynı zamanda yeni bir rekorun habericisi oldu. Anadolu Efes bir çeyrekte en az sayı yiyen 3. takım olarak tarihe geçti.

Zalgiris Kaunas, ikinci periyodun başında üzerindeki ölü toprağını az da olsa üzerinden silkelese de Anadolu Efes farkın kapanmasına izin vermedi. Dersine iyi çalışan lacivert-beyazlı temsilcimiz Draper ve Okben Ulubay ile etkili oldu. Konsantre oyunundan uzaklaşmayan Efes devreyi de 32-20 önde kapattı.

Üçüncü çeyrekte Draper ve Okben'in bıraktığı yerden devam eden isim Perperoglou oldu. Ivkovic genç oyuncular Emircan Koşut ve Deniz Kılıçlı'ya da uzunca bir süre şans tanıdı. Krstic, Janning ve Cedi'den yoksun mücadele eden Efes, faul çizgisinden bulduğu sayılarla ayakta kalan Zalgiris'e karşı son on dakikaya 48-36 önde girdi.

Maç başındaki rekora rağmen son çeyrekte toparlanan Zalgiris Kaunas, ribaunt üstünlüğünü iyi kullandığı bölümde farkı 6'ya kadar çekmeyi başardı. Hatanın kabul götürmediği hücumlarda Bjelica'dan gelen 5 sayı Anadolu Efes'i rahatlatan hamle oldu. Son kozunu James Anderson'ın üçlükleriyle oynayan Zalgiris'in çabaları yeterli olmayınca Anadolu Efes Litvanya'da 66-57 kazanarak 6. galibiyetini elde etti.

Temsilcimizde Draper 14, Perperoglou 13, McGrath 12 sayıyla oynarken Zalgiris'te Anderson 18 sayısıyla gecenin skoreri oldu.

Anadolu Efes gelecek hafta Nizhny Novgorod'u konuk edecek.

Salon: Zalgirio Arena
Hakemler: Christos Christodoulou (Yunanistan), Sergiy Zashchuk (Ukrayna), Aare Halliko (Estonya)

Zalgiris Kaunas: Kariniauskas, Anderson 18, Ulanovas 6, Jankunas 13, Javtokas 6, Lekavicius 3, Gudaitis 5, Songaila 1, Lipkevicius, Milaknis 5,
Anadolu Efes: Draper 14, Perperoglou 13, Okben Ulubay 9, Lasme 2, Saric 4, McGrath 12, Bjelica 10, Doğuş Balbay, Deniz Kılıçlı, Emircan Koşut 2

1. Periyot: 2-16
Devre: 20-32
3. Periyot: 36-48
5 Faulle çıkan: 39.22 Ulanovas (Zalgiris Kaunas)

Sayfa Yükleniyor...