Aslan evinde yıkıldı!

Galatasaray Liv Hospital, adını TOP 16'ya yazdırma adına çok kritik bir maçta Laboral Kutxa'ya 89-82 yenildi ve turu zora soktu. Grupta son iki haftaya girilirken 8. maçta 5. yenilgisini alan Cim Bom, hücumu belli bir düzeyde oynasa da savunmasını bir türlü toparlayamadı.

NTV Spor 05.12.2014 - 23:00
Aslan evinde yıkıldı!

İSMAİL ŞENOL YAZDI; SAVUNMA YOK GALİBİYET YOK

THY Euroleague D Grubu 8. hafta maçında Galatasaray Liv Hospital, İstanbul'da Laboral Kutxa'yı ağırladı. Kritik mücadele İspanyol rakibini bir türlü savunamayan Cim Bom parkeden 89-82 mağlup ayrıldı ve 5. mağlubiyetini aldı.

Cim Bom'un 'KingKong' lakaplı yeni transferi Patric Young, ilk maçına çıktı ve 10:53 dakika görev aldı. Sayı üretemeyen ABD'li pivot 4 ribaunt topladı.

Abdi İpekçi'deki karşılaşma sarı-kırmızılı taraftarların müthiş desteğiyle başlarken temsilcimiz adına ilk dakikalar sıkıntılı geçti. Savunmada istediği sertliği yakalayamayan Galatasaray, San Emeterio'nun önderliğindeki Laboral'i durdurmakta zorlandı. Çeyrek sonuna doğru toparlanan Cim Bom, Ender Arslan'ın üçlüğüyle rakibini yakaladı ve ilk periyod 19-19 noktalandı.

İkinci çeyrekteki karşılıklı sayılar tarafların birbirine üstünlük kurmasına olanak vermedi. Hücumda bir şekilde sonuca giden Galatasaray, Laboral'in hızlı oynadığı setleri savunamayınca devre İspanyol takımın 1 sayı üstünlüğüyle kapandı: 38-39

Üçüncü çeyrekte de aynı oyun anlayışıyla mücadele eden Laboral Kutxa, Emeterio ve Bertans ile skor üstünlüğünü elinde tuttu. Savunmada beklenen direnç bir türlü gelmeyince Galatasaray'ın İspanyol rakibini yakalaması gecikti. Çeyreğin son dakikasında Kerem Gönlüm'ün çabaları Abdi İpekçi'yi yeniden ateşledi ve son on dakikaya 67-65 Laboral üstünlüğüyle geçildi.

Final periyodunun başında temsilcimiz Laboral'in ensesinde dolaştı ancak bir türlü skora ortak olamadı. Çeyrek ortasında Carlos Arroyo'nun ardından Zoran Erceg'in üç sayılık atışı skor üstünlüğünü Galatasaray'a getirdi. Ancak son bölümde yapılan iki top kaybı sarı-kırmızılı takım adına ağır oldu ve Perkins'ten bir anda 7 sayı bulan Laboral maç sonunda büyük avantaj yakaladı. Temsilcimiz maçın bitimine 1 dakika kala son hamlesini yaptı ancak hata yapmayan İspanyol ekip, kritik maçta Abdi İpekçi'den 89-82 galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından Galatasaray 8. maçında 5 mağlubiyetini alırken Laboral 4 galibiyet ulaştı.

Carlos Arroyo 22, Zoran Erceg 17, Sinan Güler 14 sayı üretirken Laboral Kutxa'da San Emeterio 25, Thomas Heurtel 12 sayıyla oynadı.

Gelecek hafta Neptunas'a konuk olacak Galatasaray Liv Hospital bu maçı kazanması halinde adını Son 16'yazdıracak. Sarı-kırmızılılar grubun son maçında Olympiakos'u Abdi İpekçi'de ağırlayacak. 

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Matej Boltauzer (Slovenya), Grzegorz Zemlicki (Polonya), Clements Fritz (Almanya)
Galatasaray Liv Hospital: Arroyo 22, Sinan Güler 14, Aradori, Erceg 17, Vougiokas 5, Pocius 7, Kerem Gönlüm 11, Young, Ender Arslan 6
Laboral Kutxa: Causeur 4, Heurtel 12, San Emeterio 25, Shengelia 4, Iverson 6, Perkins 9, Tillie 11, Begic 3, Vujacic 4, Bertans 11

1. Periyot: 19-19
Devre: 38-39
3. Periyot: 65-67
5 Faulle Oyundan Çıkan: 35.00 Iverson (Laboral Kutxa)

Sayfa Yükleniyor...