TBL 3 sezon Digiturk ve NTV Spor’da!

Türkiye’nin en güçlü yayıncıları, Avrupa'nın en değerli ligi için güçlerini birleştirdi! Türk Basketbolunun en önemli destekçileri Digiturk ve NTV Spor ile Türkiye Basketbol Federasyonu, Türkiye Basketbol Ligi’nin yayın haklarına ilişkin tarihi bir anlaşmaya imza attı. Anlaşma uyarınca TBL, 2015-2016 sezonundan itibaren 3 sene boyunca, Digiturk ve NTV Spor ekranlarında yer alacak.

NTV Spor 24.12.2014 - 17:47
TBL 3 sezon Digiturk ve NTV Spor’da!

TBF Başkanı Turgay Demirel, Digiturk CEO'su Ertan Özerdem ve Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen'in katıldığı törende atılan imza ile TBL'nin en çekişmeli mücadeleleri ve yetenekli oyuncularının performansları, 2015-2016 sezonundan itibaren 3 sene boyunca, Digiturk ve NTV Spor ekranlarında yer alacak.

Digitürk ve NTV Spor'un, TBL'nin yayınına vereceği destek sayesinde basketbolseverler her hafta ilham verici maçlara daha kolay ve kaliteli bir şekilde evlerinden de tanık olacaklar. Yayıncıların gücü ile efsaneler Digiturk ve NTV Spor sahnesinde yükselecek.

İmza töreninde ilk olarak söz alan Digiturk CEO'su Ertan Özerdem, "Digiturk basketbolu seviyor. 7. sezondur maçları yayınlıyoruz. Basketbolda iyi yayın yapmak için teknoloji ve ekibe sahip olmanız lazım. 7 yılda 1000'e yakın maç çekmişiz. Türkiye basketbolunun yanısıra 5 yıllığına Euroleague'in haklarını aldık. Basketbolu seviyoruz. 3 kuşağa basketbolu sevdiren ekiple sizlere hizmet etmeye devam edceğiz" dedi.

"DOĞUŞ YAYIN GRUBU'YLA BASKETBOLU PAYLAŞMAK BİZİM İÇİN ONURDUR"
Haftada ortalama minumum 15 canlı yayın yaptıklarını kaydeden Özerdem; "Kar etmeye çalışmamız lazım. Fakat spora yaklaşımımız bu değil. Sporu seven bir kurum olmak istiyoruz. Yeni ortağımız NTV'ye, Doğuş Yayın Grubu'na teşekkür etmek istiyorum. Onlarla birlikte Türkiye Basketbol Ligi'ni paylaşmak bizim için bir onurdur. Onlarla müthiş bir gönül birliğimiz olageldi. Birlikte çok iyi hizmet vereceğimizi düşünüyorum. TBF basketbolu çok iyi yönetiyor. Büyük bir atılım içerisindeler. Başarı diliyoruz" ifadelerini kullandı. Özerdem sözlerinin sonunda Avrupa'da Türkiye'yi temsil eden takımlara başarılar diledi.

"BU İŞİN GÖNÜLDAŞIYIZ"
İmza töreninde söz alan Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen ise, "Sporda bir şeyler yapma aşkımız ve tutkumuz epeydir devam etti. En sonunda başarıya ulaştık. En sonunda Basketbol Ligi'ni aldık. Bizim için çok büyük heyecandı. Hem Türkiye Basketbol Federasyonu hem de yayın haklarını elinde tutan Digiturk'e teşekkür ediyoruz. Doğuş Yayın Grubu olarak sadece NTV spor olarak değil bütün mecralarda spora destek veriyoruz. Fuat Akdağ ilk olarak spor kanalı kurma fikriyle geldi. Kanalı kurduk şimdi NTV Spor Fuat Akdağ'ın tekeline düştü ama bu işin gönüldaşıyız. Sadece Fuat Akdağ değil biz de bu işin içindeyiz. 96 yılında NTV haber kanalı olarak kurduğumuzda ilk işimiz spora ağırlık vermekti. O günden beri spor her zaman bünyemizde yer almıştır. NTV Spor, Türk spor camiasına yeni bir soluk can getirdi. Çünkü özel sektör bu işlere pek girmez. Bu işlerde kar falan yok. Sosyal sorumluluk var" diye konuştu.

Basketbolun hayatlarında çok önemli olduğunu kaydeden Yerdelen şöyle devam etti, "Türkiye'de de önem kazandı. Bunun önemini vurgulamak için de Basketbol Ligi'ne yeni bir takım hediye ettik. Darüşşafaka'yı sırtladık. 2. Ligden 1. Lige çıkarmak için çalıştık. Sil baştan Darüşşafaka Doğuş var. Bundan sonrası için hayırılı olacaktır. İnşallah Türkiye'ye kupalar getirir. Türk basketbolunun geldiği yeri de vurgulamakta yarar var.

"BASKETBOLUN ESKİ BİR AŞIĞIYIM"
Türk basketbolunun hem Avrupa'da hem de dünyada önemli bir yere geldiğini belirten Erman Yerdelen, "Basketbolun eski bir aşığıyım. Basketbol, 1950'lerde Spor Sergi Sarayı'nda ceketlerimi parçaladığım bir spor. Oradan buraya gelen basketbol Türkiye'yi aştı. Önemli bir yere geldi. Şampiyonluklar kazandılar, turnuvalarda başarılar kazandılar fakat Türk basketbolu ağırlık kazandı. Avrupa Basketbol Federasyonları Başkanı Turgay Demirel burada, onu bir kez daha kutlamaktan onur duyuyorum. Bir Türk Avrupa basketbolhunun başındadır. Bu kolay bir iş edğildir. Sadece sahada kazanılan bir şey değildir. Demek ki her alanda başarı kazanmış ki buraya geldi. Böyle bir beraberlikle bu işleri ileriyi doğru taşıyacağız. Ertan Bey'in de gönlü müsterih olsun, -olmasaydı böyle bir şeye miza atmazdı. İyi bir kadromuz var. Bir kısmı orada bir kısmi bizde. Bu beraberlikten iyi bir şeyler çıkacaktır. Teknik olarak her şeyimiz  hazırdır. Tüm spor camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Bazı şeyler Digiturk'te kalmadı. Kalsaydı başka alanlarda da yayıncılık yapardık." diye konuştu.

DOĞUŞ YAYIN GRUBU VE DIGITURK'E TEŞEKKÜR
Turgay Demirel ise yeni anlaşmayla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: "Hep birlikte Türk basketbolu için çok güzel bir şey için biraraya geldik. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun 55'inci kuruluş yıldönümü yaşıyoruz. Türk basketbolu için önemli bir yılı geride bıraktık. Dünya Kadınlar Basketbol şampiyonasında dünya dördüncüsü olduk. Türk basketbolumuzun geleceği çok parlak ve önümüzdeki yıllarda şampiyon olacak alt yapımız var. Bunlar başarılarımızın bir kısmı. Yıldızlar da bile futbolda Avrupa şampiyonu olsaydı devrim olurdu. Yıllarca bu konuşulurdu. Basketbolda insanımız başarılara alışık. Basketbolumuzu ileri götürmek için dünyanın en iyi pazarlama şirketiyle iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Türk basketboluna verdikleri değerli katkılarından dolayı Doğuş ve Digiturk'e teşekkür ediyoruz.

Doğuş Yayın Grubu, 2002'den bu yana bütün milli maçlarımızı yayınladılar. Şimdi 2 grup biraraya geldiler ve Türkiye Basketbol Ligi'nin önümüzdeki 3 yıllığı için anlaşma yaptılar. Türk basketboluna en büyük desteği vermiş bu iki grup güçlerini birleştirdiler. Türkiye Ligi Avrupa'nın en güçlü ligi haline geldiler. İspanya'da bile bu kadar çekişme yok. Lig 1.'si Darüşşafaka ile 8. arasında fazla güç farkı yok. Bunda en büyük pay teknik heyetler, sporcular ve destek verenlerdir. Herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sürecin de Türk basketbolu için en iyi şekilde gelişmesi için bize destek verecek her iki yayın kuruluşuna buradan teşekkür ediyorum. NBA'de olduğu gibi maçlarımız hem açık hem de şifreli kanaldan yayınlarak çok daha fazla yayına kavuşma imkanı yakalayacak. İnşallah bu beraberlik Türk basketbolu için hayırlı olur."

Kontratın bedeliyle ilgili olarak Demirel, "Önümüzdeki 3 yıl için 12 milyon dolarlık bir toplam anlaşma yapıldı. Dolayısıyla hem maç hem de yayın ücreti olarak kulüplerimize önemli bir gelir sağlanacak" dedi.

"DARÜŞŞAFAKA'LI BİR LİG DAHA HEYECANLI OLACAK"
İmza töreni sonrası açıklama yapan Doğuş Yayın Grubu Başkanı Erman Yerdelen, "Yeniden basketbolla ekranda buluşmak bizim için çok güzel bir şey. Zaten bu sporla büyük bir aşk içinde yayıncılık yapıyoruz. Basketbolda bizim için çok büyük bir fark var. Darüşşafaka'yı gönülden destekledik, onlar da gönülden katıldı ve 2. ligden 1. lige çıktı. Yıllar sonra Darüşşafaka'lı bir lig daha büyük bir heyecan getirecektir. Türkiye'nin ardından Avrupa'da da büyük başarılar bekliyoruz. Doğuş grubu olarak yıllardır baskketbola destek veriyoruz. 12 dev adam projesi Türk basketbolunu ayağa kaldırdı, heyecanlandırdı. Bu Doğuş Grubu katkısıdır. Yeniden katkı yapmak için yollardayız" ifadelerini kullandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ise, "Önemli bir anlaşma imzaladık. Türkiye Basketbol Ligi, Avrupa'nın önemli bir ligi haline geldi. Türkiye'de basketbola destek veren iki yayın grubu TBL'yi izleyicilere aktaracaklar. Onların katkılarıyla ligin daha çok beğeni kazanıp reytinglere ulaşacağını düşünüyorum. Bu anlamda iki yayıncı kurulyuşa da Türk basketboluna verdikleri destek için teşxekkür ediyorum.

Sayfa Yükleniyor...