Fenerbahçe Ülker, Zisis'i açıkladı!

Fenerbahçe Ülker, Yunan oyun kurucu Nikos Zisis'i kadrosuna kattı.

NTV Spor 29.12.2014 - 17:25
Fenerbahçe Ülker, Zisis'i açıkladı!

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, 31 yaşındaki basketbolcuyla sezon sonuna dek anlaşmaya varıldığı bildirildi.
     
Avrupa basketbolunun tecrübeli oyun kurucularından biri olan ve kariyerinde kazandığı başarılar ve kupalar sonrası "Yüzüklerin Efendisi" lakabıyla anılan Zisis, profesyonel basketbol kariyerine AEK takımında başladı. AEK'da geçirdiği başarılı yılların ardından ilk yurt dışı deneyimini Benetton Treviso'yla yaşayan Yunan basketbolcu, daha sonra sırasıyla CSKA Moskova, Montepaschi Siena, Bilbao ve Unics Kazan formaları giydi.
     
CSKA Moskova'yla 2008 yılında Avrupa Ligi şampiyonluğu sevinci yaşayan Zisis, Montepaschi Siena'yla 2010-2011 sezonunda dörtlü final, Bilbao'yla da 2012-2013 sezonunda Avrupa Kupası'nda final oynadı. Yunan oyuncu, geçtiğimiz sezon geldiği Unics Kazan'la Avrupa Ligi'nde bir kez daha final oynarken, Rus temsilcisi finalde Valencia'ya kaybetti.
     
Nikos Zisis, geçtiğimiz sezon Unics Kazan ile birlikte THY Avrupa Ligi'nde maç başına 26.08 dakika sahada kalırken, 7 sayı, 3,6 asist, 2,8 ribaunt ortalamalarıyla mücadele etti.

Sayfa Yükleniyor...