Ivkovic'in mezarına gidecek!

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, Kızılyıldız maçı öncesi Belgrad'da önemli bir ziyarette bulunacak. Yarsuvat, İstanbul'da öldürülen genç taraftar Marko Ivkovic'in mezarını ziyaret edecek.

NTV Spor 14.01.2015 - 16:22
Ivkovic'in mezarına gidecek!

Galatasaray'da cuma günü oynanacak Kızılyıldız maçı öncesi önemli kararlar alındı. İki kulüp arasında günlerdir süren görüşmeler sonrası alınan karar göre, Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat ile Kızılyıldız Başkanı Nebojsa Covic maç günü ortak bir basın toplantısı düzenleyecek. İki ayrıca İstanbul'da öldürülen Kızılyıldız taraftarı Marko Ivkovic'in de mezarını ziyaret edecek.
 
Galatasaray LH ile Kızılyıldız arasında İstanbul'da oynanan Euroleague maçı öncesi Sırp taraftar Marko Ivkovic'in bıçaklanarak öldürülmesi, spor tarihinin kara olayları arasındaki yerini almıştı.

Olay ayrıca, Kızılyıldız ile temsilcimizin Sırbistan'da yapacağı maçın da bambaşka bir havaya bürünmesine neden olmuştu.

Bu cuma akşamı oynanacak Kızılyıldız-Galatasaray Liv Hospital maçında olay çıkmaması için her iki tarafın da yoğun çabası sürüyor. Bu çabalar kapsamında önemli bir de karar alındı.

NTV Spor Spikeri İsmail Şenol'un aktardığı bilgiye göre iki kulübün başkanları Sırbistan'a maç günü gidecek olan Galatasaray'ın kalacağı otelde ortak bir basın toplantısı düzenleyecek ve dostluk mesajları verecek.

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat ile Kızılyıldız Başkanı Nebojsa Covic daha sonra, öldürülen Kızılyıldız taraftarı Marko Ivkovic'in mezarını ziyaret edecek.

"ORADA BİZE ÇELİK YELEK LAZIM"
Bu arada Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, Divan Kurulu Toplantısı'nda konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Yarsuvat şöyle konuştu: "Maalesef Kızılyıldız ile maçımız var. Buradaki maçta bir Kızılyıldız taraftarı bıçaklandı ve öldü. Şimdi biz oraya gidiyoruz. 15 gündür Kızılyıldız Kulübü, Belgrad Büyükelçiliği, Sırbistan Spor Bakanlığı ile yazışmalar yaptık. Cuma günü oraya gidiyoruz. Gider gitmez orada otelde basın toplantısı yapacağız ve ölen Marko'nun mezarına ziyaret yapıp çiçek koyacağız. 25 bin kişilik basketbol arenasında maç yapacağız. Hepimizin çelik yelek giymesi gerekir gibi bir durum var. Kucağımıza düşen bir olay."

Sayfa Yükleniyor...