Kupada kuralar çekildi

Basketbolda, Royal Halı Türkiye Kupası 8'li final eşleşmeleri belli oldu.

NTV Spor 27.01.2015 - 13:45
Kupada kuralar çekildi

İstanbul Wyndham Otel'de yapılan kura çekimine, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Genel Sekreteri Celal Arısan, Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Direktörü Samer Şenbayrak, Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakiboğlu, federasyon yetkilileri ile takımların temsilcileri katıldı.

NTV Spor'dan yayınlanacak kupanın kura çekiminin ardından 8'li final eşleşmeleri ve tarihleri şu şekilde oluştu:

18 Şubat Çarşamba:

Royal Halı Gaziantep-Fenerbahçe Ülker
Pınar Karşıyaka-Banvit

19 Şubat Perşembe:

Rönesans TED Ankara Kolejliler-Darüşşafaka Doğuş
Anadolu Efes-Galatasaray Liv Hospital

Gaziantep Karataş Şahinbey Spor Salonu'nda yapılacak turnuvada yarı finaller 20 Şubat, final ise 22 Şubat'ta oynanacak.

BASKETBOLDAKİ YÜKSELİŞ
Kura çekiminde konuşma yapan TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, bu yıl basketbolda çok büyük bir yükselişin yaşandığını belirterek, şunları söyledi:

"Basketbol maçlarında yüzde 15 civarında seyirci artışı oldu. Ligimiz çok değerli Türk ve yabancı antrenörler ile basketbolculardan kurulu. Avrupa'nın da en değerli liglerinden biriyiz. Royal Halı da Türkiye Kupası'na sponsor olarak değerimizi daha da arttırdı. Daha önce formasını giydiğim Gaziantep'in bu sene bize çok iyi bir evsahipliği yapacağına eminim. 8'li finallere katılan tüm takımlara başarılar diliyorum."

Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakiboğlu ise spora ve basketbola büyük önem verdiklerini kaydederek, "Gaziantep basketbolu çok seven bir şehir. Royal Halı olarak Erkekler Türkiye Kupası'na sponsor olmamız bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu. Gaziantep'te Türkiye'nin en iyi 8 takımı kupaya uzanmak için parkede ter dökecek. Bu önemli heyecanı Gaziantep'te yaşatmak, bizim için büyük bir mutluluk olacak. Türkiye Kupası'nda mücadele edecek tüm takımlarımıza başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

TBL Direktörü Samer Şenbayrak da Royal Halı Türkiye Kupası'nın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Rekabetimizin en üst seviyeye taşınacağı, ciddi anlamda her maçın kendi efsanesini yaratacağı, en üst seviyede bir organizasyon. Royal Halı'yla sponsorluk anlaşması yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kendileri sektörün önde gelen kuruluşlarından.

Onlara Türk basketboluna kattıkları değer için çok teşekkür ediyorum. Türkiye Kupası'na evsahipliği yapmalarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Basketbolseverleri de maç biletlerini almaya ve çok güzel bir atmosferde müsabakaları izlemeye davet ediyorum." 

Sayfa Yükleniyor...