Aslan uzatmada yıkıldı!

Kadro eksik, mücadele büyük, sonuç üzüntü... Galatasaray Liv Hospital, son 4 maçını kazanan, geçen hafta Real Madrid'i deviren Euroleague'nin en formda takımı son şampiyon Maccabi'ye karşı Arroyo ve Micov'un oynamamasına karşın büyük bir mücadele verdi ve uzatmanın son saniyesinde yediği üçlükle 97-94 yenildi.

NTV Spor 05.02.2015 - 22:01
Aslan uzatmada yıkıldı!

Turkish Airlines Euroleague TOP16 E Grubu 6. haftasında Galatasaray Liv Hospital, son şampiyon Maccabi Tel Aviv ile karşılaştı. Abdi İpekçi'de uzatmaya giden karşılaşmada gülen taraf 97-94'lük skorla İsrail temsilcisi oldu.

NTV Spor'dan naklen yayınlanan Abdi İpekçi'deki karşılaşmada açılışı 4-0 ile yapan Maccabi Tel Aviv oldu. Ancak rakibine cevap vermekte gecikmeyen Galatasaray dış atışlarla takipte kaldı. Çeyrek ortasında öne geçmeyi de başaran temsilcimiz ilerleyen dakikalarda geri dönme problemi yaşayınca ilk periyodu 22-27 geride kapattı.

İkinci çeyrek tarafların bireysel hamleleriyle başladı. Maccabi güçlü pivotu Sofo ile sayılar üretirken sarı-kırmızılı temsilcimiz cevabı Sinan Güler'in enerjisiyle verdi. Pota altında rakibini savunmakta zorlanan Galatasaray Liv Hospital, geri adım atmadı. Abdi İpekçi'yi tıklım tıklım dolduran seyircisinin desteğini de arkasına alan Cim Bom, savunmasıyla kazandığı toplarla sonuca gitti ve devreye son şampiyon karşısında 49-44 önde girdi.

Üçüncü çeyreğin başında işler temsilcimiz adına yolunda giderken fark bir ara 10'a kadar çıktı. Ancak Arroyo ve Micov'un olmadığı gecede dar rotasyona mecbur kalan Galatasaray yorulmalar baş gösterince Maccabi farkı eriterek skora ortak oldu. İsrail ekibi kısa bir süre için öne geçmeyi başarsa da çeyrek sonunda günün etkili isimlerinden Justin Carter'ın sayıları Galatasaray'ın dördüncü çeyreğe 64-63 girmesini sağladı.

Dördüncü periyodda da heyecan hız kesmedi. Landesberg'in dış sayılarıyla ile ritmi yakalayan Maccabi'ye temsilcimizden cevap çok fazla gecikmedi. Ancak ilerleyen dakikalarla birlikte Galatasaray'da su yüzüne çıkan yorgunluk ve Maccabi'inin havaya girmesiyle ibre rakibe doğru yöneldi. Abdi İpekçi'de son 2 dakikaya girilirken Galatasaray son kozunu oynamak için rakibinin karşısına çıktı. 10 sayılık farkı eriten sarı-kırmızılı temsilcimiz farkı 1'e kadar çekmeyi başardı. Maçın bitimine 4 saniye kalan Zoran Erceg serbest atış çizgisine geldi ve 2'de 1 yaparak skoru 85-85'e getirdi, maç uzatmaya taşındı.

Son 5 dakikalık bölüm Ender Arslan'ın üçlüğüyle başladı, Maccabi karşılığı Pargo ile verdi. Eurolegaue'in son şampiyonu en büyük kozu Sofo'yu yeniden devreye soktuğu anlarda temsilcimiz Zoran ile oyunda kaldı. Bitime 14 saniye kala Ender'in rakip potaya bıraktığı turnikede topu Alex Tyus blokladı, hakemler topun yükselişte olduğuna karar verdi. Ancak bu karar büyük tartışmalara gebe oldu. Pozisyonun devamında Jeremy Pargo son saniye üçlüğü ile zorlu mücadeleyi takımına kazandırdı: 94-97.

Bu sonucun ardından Galatasaray 6 hafta sonunda 4. mağlubiyetini alırken son şampiyon gruptaki 5. galibiyetine uzandı.

Sarı-kırmızılılarda Zoran Erceg 29, Ender Arslan 20 sayı üretirken, Maccabi'de Devin smith 24, Jeremy Pargo 17 sayıyla oynadı.

Temsilcimiz gelecek hafta Barcelona'ya konuk olacak.

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Luigi Lamonica (İtalya), Milivoje Jovcic (Sırbistan), Anastasios Piloidis (Yunanistan)
     
Galatasaray Liv Hospital: Ender Arslan 20, Carter 14, Pocius 5, Erceg 29, Maric 2, Young 11, Sinan Güler 13, Kerem Gönlüm, Göktürk Ural, Nikolov
Maccabi Electra: Pargo 17, Smith 24, Randle 8, Ohayon 8, Schortsanitis 12, Tyus 4, Haynes 4, Landesberg 14, Alexander 4, Linhart 2
     
1. Periyot: 22-27
Devre: 49-44
3. Periyot: 64-63
Normal süre: 85-85
     
5 Faulle Çıkanlar: 37.58 Smith, 38.13 Landesberg, 39.28 Randle (Maccabi Electra)

Sayfa Yükleniyor...