Fenerbahçe Ülker evinde ilk kez kazandı

THY Euroleague Top 16'da Fenerbahçe Ülker kritik bir galibiyete imza attı... Sarı-lacivertliler, F Grubu'ndaki ilk iç saha zaferini 91-90'lık sonuçla İspanyol ekibi Laboral Kutxa karşı aldı ve grupta 4. galibiyetini elde etti.

NTV Spor 06.02.2015 - 21:55
Fenerbahçe Ülker evinde ilk kez kazandı

Fenerbahçe Ülker, THY Euroleague'deki 6. maçında Laboral Kutxa Vitoria'yı konuk etti.

Ülker Sports Arena'daki maçın ilk çeyreğinde iki takım da hücumda oldukça yüzdeli şut kullandı. Konuk takım Laboral Kutxa, özellikle 3 sayılık atışlardaki başarısıyla Fenerbahçe karşısında periyodu 21-20 önde kapattı.

İknci periyotta savunma sertliğini artıran Sarı-lacivertliler, Andrew Goudelock'ın hücumda sahneye çıkmasıyla maçta öne geçti. Emir Preldzic'in organize ettiği hücumlarda rakibine zor anlar yaşatan Fenerbahçe, İspanyol ekibi karşısında ilk yarıyı 45-43 önde tamamladı.

Karşılaşmanın üçüncü çeyreğine çok etkili başlayan temsilcimiz, Jan Vesely'nin de pota altındaki etkili oyunuyla farkı bir anda 63-48 ile 15 sayıya kadar çıkardı. Ancak Laboral'in 3 sayılık atışlardaki yüzdesi devam edince, son çeyreğe 71-65'lik Fenerbahçe üstünlüğü ile girildi.

Son çeyrekte inanılmaz bir mücadele yaşandı... İki takım da farkın açılmasına izi vermezken, son bir dakikaya Fenerbahçe Üllker'in 89-88'lik üstünlüğü ile girildi. 40 saniye kala Mike James'in serbest atışlarla bulduğu 2 sayıya, bitime 13 saniye Nemenja Bjelica ile cevap veren Fenerbahçe, 91-90 öne geçti.

Son 13 saniyedeki Laboral Kutxa hücumunu savunmayı başaran temsilcimiz, salondan 91-90'lık galibiyetle ayrılarak, THY Euroleague Top 16'daki ilk iç saha galibiyetini aldı. Fenerbahçe bu sonuçla F Grubu'nda 4 galibiyete ulaştı. İspanyol ekibiyse 2 galibiyette kaldı.

 

Sayfa Yükleniyor...