Daçka, Farmar'la imzaladı!

Darüşşafaka Doğuş, son olarak NBA'de Los Angeles Clippers forması giyen Jordan Farmar ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

NTV Spor 07.02.2015 - 08:51
Daçka, Farmar'la imzaladı!

Türkiye Basketbol İkinci Ligi'ni şampiyon tamamladıktan sonra kurduğu kadro ve TBL'deki başarılı sonuçlarıyla dikkat çeken Darüşşafaka Doğuş, önemli bir yıldızı daha renklerine kattı.

Yeşil-siyahlılar, son olarak NBA'de Los Angeles Clippers forması giyen oyun kurucu Jordan Farmar ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Amerikalı yıldız, İstanbul'a geldi NTV Spor'a özel açıklamalarda bulundu...

JORDAN FARMA KİMDİR?
Los Angeles Lakers'ta oynadığı dönemde kariyerinde iki NBA şampiyonluğu bulunan 28 yaşındaki Farmar, daha önce iki kez Avrupa'da forma giymişti. 2011 yılında NBA lokavtı döneminde kısa bir süre Maccabi Tel Aviv'de oynayan Farmar, 2012-13 sezonunda Oktay Mahmuti yönetimindeki Anadolu Efes'te çok başarılı bir sezonu geride bırakmıştı. Mahmuti ve Farmar, altı sezonluk ara sonrasında takımı THY Euroleague'de çeyrek finale taşımış, ancak yıldız oyuncunun serinin son maçındaki sakatlığının da etkisiyle Efes, şampiyon Olimpiakos'a elenerek Final Four'a kalamamıştı.

Jordan Farmar, eski takım arkadaşları Jamon Gordon ve Ermal Kuqo ile Darüşşafaka Doğuş'ta bir araya gelecek. NBA kariyerinde 490 maçta 7.7 sayı – 2.9 asist ortalamaları tutturan Farmar, son Euroleague sezonunda 13.8 sayı – 3.9 ribaund ve 3.9 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti.

Farmar, bir dönem Amerika Birleşik Devletleri Kadın Milli Takımı'nda da forma giyen futbolcu Jill Oakes ile evli.

Sayfa Yükleniyor...