Ataman'dan ayrılık sinyali!

Galatasaray basketbolundaki maddi krizin boyutları büyüyor. Erkek basketbol takımının antrenörü Ergin Ataman, internet üzerinden yayınladığı mesajla, takımdan ayrılma sinyalleri verdi.

NTV Spor 07.02.2015 - 12:00
Ataman'dan ayrılık sinyali!

Bu sezona dair hiçbir ödeme almayan Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman'ın, geçen sezonun primleriyle birlikte 600 bin Euro'nun üzerinde alacağı bulunuyor. Altı aylık maaşının bir kısmını talep eden tecrübeli antrenör, yönetimin “haziran sonuna senet verelim” teklifi sonrasında isyan etti. Ataman twitter hesabından “Galatasaray sevgim, kazanma hırsım, mücadelem asla bitmez. Ancak her insanın bir sabrı, iyi niyetinin bir sınırı vardır.” ifadelerini kullandı.

Ergin Ataman'ın alacakları için hukuki yollara başvurması bekleniyor. Galatasaray Liv Hospital'da geçtiğimiz sezona oranla neredeyse yarı yarıya bütçe kesintisine gidilmesine rağmen bu sezon Furkan Aldemir, Nathan Jawai, Pietro Aradori, Ian Vougioukas alacaklarını tahsil edemedikleri gerekçesiyle takımdan ayrılmış; Ender Arslan ve Kerem Gönlüm de kulübe karşı icra takibi başlatmıştı. Pops Mensah-Bonsu'dan Nolan Smith'e kadar birçok eski oyuncusuyla borçları yüzünden davalık olan Galatasaray erkek takımında oyuncuların birçoğu maaşlarını iki-üç ay gecikmeyle alıyor.

Galatasaray basketbolundaki krizin kadın takımındaki faturası da bir hayli büyük. Galatasaray Odeabank, maddi sorunlar nedeniyle, geçtiğimiz sezon Euroleague şampiyonu olan takımdan birçok kişiyi kaybetti. Sezon başında Işıl Alben, Alba Torrens'in Rusya'ya transfer olmasından sonra takımın skorer yıldızı Shavonte Zellous, alacaklarını tahsil edemediği için yeni sözleşmeye imza atmayı reddetti. Son olarak geçtiğimiz hafta içinde Amerikalı pivot Kelsey Bone, aynı sebeple İstanbul'dan ayrıldı. İspanyol pota altı oyuncusu Sancho Lyttle ise ayrılma kararından sonra bir miktar ödeme yapılmasıyla takımda kaldı. Kadın basketbol takımında da oyuncular ve antrenör Ekrem Memnun'un en az üç maaş alacakları bulunuyor.

Önceki hafta futbol takımına beş milyon euro'luk ödeme yapan Duygun Yarsuvat yönetiminin, basketbol takımlarının alacaklarını Mayıs ayında gelecek yönetime devretmek istemesi, krizin de boyutlarını artırıyor.

Sayfa Yükleniyor...