Ataman faturayı kesti!

Galatasaray Liv Hospital Coach'u Ergin Ataman takımın NSK Eskişehir Basket'e 66-61 yenildiği maç sonrası sert açıklamalar yaptı. Ataman iki oyuncuyu kadro dışı bırakacağını söylerken, "Görevimin başındayım. Ancak yönetim isterse beni görevden alabilir" dedi.

NTV Spor 08.02.2015 - 18:50
Ataman faturayı kesti!

NSK Eskişehir Basket yenilgisinin ligdeki sıralamayı çok kötü etkileyeceğini vurgulayan Ergin Ataman, "Ligin en alt sıralarında olan üç takıma da kaybettik. Önce Tofaş sonra sahamızda İstanbul Büyükşehir Belediyespor v e bu akşam da ligin son sırasındaki Eskişehir'e yenildik. Bu bizim lig sıralamasındaki durumumuzu çok kötü etkileyecek bir yenilgi. Çıkışa geçmiştik, yükselişe geçtik derken yenildik. Bunun hiçbir mazereti olamaz" dedi.

"İKİ OYUNCU KADRO DIŞI BIRAKILACAK"
Tüm takımın Galatasaray formasına yakışmayacak bir maç çıkardığını vurgulayan Ataman iki oyuncunun kadro dışı bırakılacacağını söyledi. Ataman konuyla ilgili şunları söyledi, "Bunun bedelini hem oyuncular hem de teknik kadro olarak hep beraber ödeyeceğiz. İki tane oyuncuyu kadro dışı bırakacağız. Yönetim kuruluna rapor vereceğim. Bugün kadroda olan tüm oyuncuları ağır para cezası verilmesini isteyeceğim. Tüm taraftarlarımızdan özür diliyoruz; çünkü hiç bir mazereti olmayan bir maçtı. . Galatasaray 2-3 oyuncu eksik gelse de, çıkıp Eskişehir'i 20-30 farkla yeneceksin. Mazeretimiz yok ve bu tamamen ciddiyetsizlik. Biz de buna önlem alamamışız. Bunun bedeli mutlaka ödenecek. Galatasaray forması bu kadar sorumsuzca giyilemez. Bazı oyuncular kadro dışı kalacaklar. Bazı oyunculara da çok ağır para cezası verilmesi için rapor vereceğim."

"BİRİ MARIC DİĞERİ..."
Kadro dışı kalacak oyunculardan birinin Aleks Maric olduğunu söyleyen Ataman, "Zaten önümüzdeki hafta kontratı bitiyordu. Onunla iki aylık deneme kontratı yapmıştık. Maalesef yanılmışız. Piyasa da çok oyuncu vardı da biz gidip Maric'i mi aldık? Maalesef geçtiğimiz yıldan alacakları olduğu için Galatasaray'a gelmeyenler var. Galatasaray'dan kaçıp gidenler var. O dönemde Mariç'in tecrübesine inanmıştık. Maalesef verim alamadığımız gibi bu akşam çok sorumsuz bir maç çıkardı. Biten kontratını uzatmayacağız. Diğer oyuncuyu da teknik heyetle karar vereceğiz" diye konuştu.  

GÖREVİNİ BIRAKACAK MI?

Bırakacağına yönelik haberlere de açıklık getiren Ataman, "Şu anda çok önemli maç kaybettik. Görevimin ve takımımın başındayım. Görevden ayrılacağım demedim. Sadece emeklerin karşılığının verilmesi gerektiğini söyledim. Takdir yönetim kurulunun. Yönetim kurulu, bu akşam beni görevden de alabilir. Çok ağır bir mağlubiyet aldık. İki senedir takımı zirvreye taşımak için hem Avrupa hem de Türkiye'de olağanüstü bir  çaba sarfediyoruz. Tabiki yaşanan tüm bu sıkıntılar da bende çok ciddi demorolize yarattı. Benim de ciddi anlamda psikolojim bozuldu" diye sözlerini bitirdi.

Sayfa Yükleniyor...