Sam Presti'nin Enes mutluğu!

NBA'de Oklahoma City Thunder'ın genel manajeri Sam Presti, milli basketbolcu Enes Kanter'i kadrosuna kattıklarından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

NTV Spor 20.02.2015 - 11:01
Sam Presti'nin Enes mutluğu!

NBA'in internet sitesine konuşan Presti, milli basketbolcu Enes Kanter, Steve Novak, DJ Augustin ve Kyle Singler'ı takas karşılığında kadrolarına kattıklarını hatırlattı.

Takım kalitesini artırdıklarını belirten Presti, "Kadro derinliğini ve çeşitliliğini sağladık. Yeni oyuncularımızla takımımız daha yetenekli, sert ve güçlü oldu" dedi.

Yeni transferlerden Enes Kanter'in çok önemli bir basketbolcu olduğunu vurgulayan Presti, "Enes gibi bir oyuncuyu elde etmek herkese nasip olmayacak bir şans. Böylece hücum bölgemize takviye yaptık ve iyi işler çıkarabilecek bir ismi kadromuza kattık. Kyle, DJ ve Steve ise çok profesyonel oyuncular. Onlara şimdiden güveniyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kuzeybatı Konferansı'nda ikinci sırada bulunan Oklahoma City Thunder'ın Utah Jazz ve Detroit Pistons ile yaptığı anlaşmaların ardından gerçekleştirdiği transferlerin detayları da belli oldu. Jazz'dan Kanter ve Novak'ı kadrosuna katan Thunders, karşılığında Kendrick Perkins, Grant Jerrett, Tibor Pleiss'in sözleşme haklarını ve 2017 sezonu ilk tur draft hakkını rakibine verdi. Pistons'dan Augustin, Singler ve 2019 ikinci tur draft hakkını alan Thunder, rakibine ise Reggie Jackson'ı verdi.

Öte yandan, milli basketbolcu Kanter, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından transferine ilişkin yaptığı açıklamada, "Utah Jazz'a, takım arkadaşlarıma, koçlarıma ve inanılmaz taraftarlara bu son 4 yıl için teşekkürlerimi sunuyorum. Hepiniz muhteşemdiniz!" ifadelerini kullandı.

Utah Jazz'da bu sezon iyi bir performans sergileyen Kanter, 13,8 sayı ve 7,8 ribaunt ortalamasıyla mücadele etmişti.

 

Sayfa Yükleniyor...