Gruptan nasıl çıkarız, rakip kim olur?

THY Euroleague'de TOP 16'da 13. haftanın bitimiyle birlikte son hafta öncesi Euroleague E Grubu da F Grubu da iyice karıştı. Gruplardan hangi takımların kaçıncı sırada bitireceğini ve olası tüm eşleşmeleri ele alalım. Fenerbahçe Ülker’in rakibi kim olacak sorusunun cevabını ve son haftaki tüm maçların ihtimallerini tek tek inceleyeceğiz.

NTV Spor 04.04.2015 - 00:05
Gruptan nasıl çıkarız, rakip kim olur?

Alba Berlin'in deplasmanda Panathianikos'u yenmesi ile bu grupta işler iyice karıştı. Kim 3. olarak kim 4. olacak ve kim Euroleague'e veda edecek son maçlar belirleyecek. Sonperiyot.com sitesindeki ihtimaller denizi şöyle:

Son puan durumunu, kalan maçları, olası ikili ve üçlü averajları inceleyelim.

Bildiğiniz gibi E1-F4, E2-F3, E3-F2 ve E4-F1 ile eşleşiyor.

FENERBAHÇE ÜLKER'İN RAKİBİ
F GRUBU
F Grubu'nda Fenerbahçe Ülker'in Laboral Kutxa deplasmanında yenilmesi hem Fenerbahçe Ülker için hem de Anadolu Efes için kötü olmuştu ama CSKA Moskova-Olympiacos maçında CSKA galibiyet ile ayrılınca Fenerbahçe, grupta 2. sırayı garantilemiş oldu ve grubu 2. sırada bitirirse son hafta Berlin'de oynanacak olan Alba Berlin-Maccabi maçının galibi ile eşleşecek.

CSKA, son hafta Milano deplasmanında kaybeder, Fenerbahçe Ülker de Anadolu Efes'i de yenerse Fenerbahçe yine 1. olur ve o zaman da  diğer grubun 4.'sü ile eşleşir.

Fenerbahçe Ülker, ikili averajda Olympiacos'a karşı üstün olduğu için son hafta maçını kaybetse bile 2. sıradaki yerini koruyacak.

E GRUBU
FENERBAHÇE ÜLKER'İN RAKİBİ KİM OLACAK?

TOP 16'da Son hafta Alba Berlin-Maccabi ve Kızılyıldız-Panathinaikos maçları var.

ALBA BERLIN, MACCABI'Yİ YENERSE
Panathinaikos maçının sonucu ne olursa olsun gruptan 3. sıradan çıkar ve diğer grubun 2.'si ile eşleşir. Çünkü Panathinaikos kazanırsa üçlü averajda diğer takımlara karşı daha fazla galibiyeti var ve eğer Panathinaikos yenilirse o zaman da Maccabi'ye karşı ikili averaj üstünlüğü var ve grubu 3. bitirir.

Alba kazanırsa, Panathinaikos'un da kazanması durumunda Panathinaikos 4. olur ve Maccabi gruptan çıkamaz.

Alba kazanırsa ve Panathinaikos kaybederse o zaman Alba Berlin 3. ve Maccabi 4. sıradan gruptan çıkar ve Panathinaikos elenir.

Maccabi'nin gruptan çıkması için ya Alba Berlin'i yenmesi lazım ya da Panathinaikos'un kaybetmesini beklemesi lazım.

MACCABI, BERLIN'İ MAĞLUP EDERSE
Gruptan 3. çıkar ve diğer grubun 2.'si eşleşir. Bu durumda Panathinaikos yenilse bile gruptan 4. sıradan çıkar.

Yani Panathinaikos'un 3. olma şansı yok, ya 4. olacak ya da elenecek.

ANADOLU EFES GRUPTAN NASIL ÇIKAR?
Anadolu Efes 13. haftada Milano'yu 86-78 yendi ve gruptan çıkmak için avantaj yakaladı. Tüm senaryolara göre ihtimaller ve Anadolu Efes gruptan nasıl çıkar sorusunun cevabı:

Anadolu Efes, Milano maçını kazandı, Laboral Kutxa'yı yakaladı ve ikili averajda üstün olduğu için 4. sırada yer aldı. Armani Milano'nun da hiçbir şansı kalmadı. Son haftaya puan puana girecek 2 takımdan kimin 4. olacağı ise Fenerbahçe Ülker-Anadolu Efes ve Malaga-Laboral Kutxa maçlarındna sonra belli olacak. Laboral Kutxa'nın iddiası olmayan Malaga'yı yeneceğini düşünerek hareket edersek Anadolu Efes'in gruptan çıkması için mutlaka Fenerbahçe Ülker'i de deplasmanda yenmesi gerekecek.

CSKA – Olympiacos maçında da CSKA'nın galip gelmesiyle Fenerbahçe Ülker grupta 2.'liği garantiledi. Anadolu Efes eğer Fenerbahçe Ülker'i yenerse Laboral maçının sonucuna bakmadan gruptan çıkacak.

Eğer Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker deplasmanında kaybederse o zaman Laboral Kutxa'nın yenilmesini bekleyecek.

Anadolu Efes gruptan çıkarsa diğer grubun lideri ile eşleşecek.

Sayfa Yükleniyor...