Top hırsızı BGD’de!

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından, Basketbolu Geliştirenler Spor Kulübü Derneği, WNBA Top Çalma lideri Alex Bentley’i transfer etti.

NTV Spor 01.07.2015 - 14:10
Top hırsızı BGD’de!

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden İstanbul Üniversitesi Basketbolu Geliştirenler Spor Kulübü Derneği, önemli bir transfere imza attı.

Daha önce de yabancı oyuncu olarak Lindsay Harding ve Marija Rezan ile anlaşan BGD üçüncü yabancı oyuncusunu da takıma katmış oldu.

Penn State Collage mezunu 1990 doğumlu Alex Bentley 1.70 cm boyunda. Geçtiğimiz sezon Fransa'nın Tarbes takımında yer alan Bentley 24 maçta 28,7 dakika ortalama ile oynayıp 16 sayı,  1,8 ribaunt, 2,4 asist, 1,8 top çalma ortalamalarını tutturdu.

2013 Sezonunda Atlanta Dream tarafından draft edilen Bentley ilk sezonunda Atlanta Dream takımında oynadıktan sonra Connecticut Sun tarafından transfer edildi. İki sezondur bu takımın formasını ıslatan Bentley bu sezon ilk 8 maçta 34,5 dakika ortalama ile sahada kalırken 16 sayı, 3 ribaunt, 1,4 asist ortalamaları ile oynayıp 3,3 top çalma ile WNBA istatistik lideri durumunda.

Transfer ile ilgili konuşan BGD Genel Koordinatörü Murat Tümer “ Alex Bentley transferi ile takımımız daha da güç kazandı. Hızlı oyuna çok uygun olan Bentley skorerliğinin yanında aynı zamanda çok iyi bir savunmacı. Bu özellikleri ile önümüzdeki sezon belirlediğimiz hedeflere ulaşmak yolunda takımımızın önemli bir parçası olacak.” dedi.

 

Sayfa Yükleniyor...