Doğuş Grubu, Euroleague ailesine katıldı

Doğuş Grubu basketboldaki sosyal sorumluluğu Avrupa’ya taşıyor.

NTV Spor 02.09.2015 - 13:07
Doğuş Grubu, Euroleague ailesine katıldı

Türk basketboluna değer katmak üzere sosyal platformlara verdiği destekle ön plana çıkan Doğuş Grubu, Euroleague ile yeni bir işbirliğine gidiyor. Bu işbirliği kapsamında Doğuş Grubu basketbol ve sosyal sorumluluk alanındaki faaliyetlerini, Euroleague'in sosyal sorumluluk programı One Team ile elele sürdürecek.

Doğuş Grubu bünyesinde Şahenk İnisiyatifi'ne bağlı olarak 2014'te faaliyete geçen Oyunda Kal platformu bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede Türkiye çapında 40 basketbol sahasını yenileyerek veya yeniden inşa ederek 25 binden fazla çocuğa ulaştı. ‘Oyunda Kal' bu sayede sosyal sorumluluk alanında da uluslararası ödüller kazandı.

OYUNDA KAL PLATFORMU AVRUPA'YA AÇILIYOR
Şimdi Oyunda Kal platformu Euroleague'in sosyal sorumluluk programı One Team ile işbirliği içinde Avrupa çapına yayılıyor. ‘Oyunda Kal' platformunun ana hedefi basketbolun olumlu etkisini kullanarak gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Ayrıca bu kapsamda yetenekli gençlerin keşfedilerek basketbol altyapısına yönlendirilmesi de amaçlanıyor.

Doğuş Grubu ayrıca Turkish Airlines Euroleague Basketball ve Eurocup kapsamında hem Avrupa genelindeki hem de bölgesel sponsorluklar için üç yıllık bir anlaşmaya imza attı.

Euroleague Başkanı ve CEO'su Jordi Bertomeu da konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Toplumsal değerlere ve basketbola büyük kararlılıkla bağlı Doğuş Grubu ile girdiğimiz bu iş birliğinden gurur duyuyoruz. Bu anlaşma Euroleague'in sosyal programlarını desteklemenin yanı sıra, sporun uluslararası düzeyde tanıtılmasına da yardımcı olacak."

Sayfa Yükleniyor...