Tarihte ilk kez O'nun anısına...

NBA All-Star heyecanı ilk kez ABD dışında yaşanacak. Basketbolun doğuşunun 125. yılında, bu sporun mucidi Kanadalı James Naismith'in anısına organizasyon Kanada'nın Toronto kentinde düzenlenecek!

NTV Spor 11.02.2016 - 10:29
Tarihte ilk kez O'nun anısına...

65. NBA All-Star maçı için geri sayım başladı. Tarihinde ilk kez ABD dışında oynanacak 65. NBA All-Star organizasyonuna Toronto'daki Air Canada Center ev sahipliği yapacak. Bunun sebebi ise 125 yaşına basan basketbolun mucidinin bir Kanadalı olması.
 
1891'DE NAISMITH İCAT ETMİŞTİ
Basketbol, ABD'nin Massachusetts eyaletindeki Springfield şehrinde bir okulda beden eğitimi öğretmeni olan Kanadalı Dr. James Naismith tarafından 1891'de icat edilmişti. Atlet ve beyzbolculara iyi bir kış antrenmanı olarak tasarladığı spora Naismith, duvara asılı sepetlere topu atma hedefinden dolayı “sepet topu” anlamına gelen "basketbol" ismini vermişti. Sepet yaklaşık 3 metre yükseklikte duvara monte ediliyordu ve her sayıdan sonra top, altı kapalı sepetten elle çıkarılıyordu.

125. YILDA MUCİDİNİN ÜLKESİNDE
Basketbolun doğuşunun 125. yıl dönümü nedeniyle, NBA All-Star tarihte ilk kez ABD dışında düzenlenecek. Dr. James Naismith'in anısına organizasyon bu yıl Kanada'ya taşınacak ve ülkenin tek NBA takımı olan Toronto Raptors'ın sahası Air Canada Center'da düzenlenecek.
 
Tarihteki ilk NBA maçı da 1 Kasım 1946'da Toronto'daki Maple Leaf Gardens'da oynanmıştı.     
                
AIR CANADA CENTER'DA YOĞUN ÇALIŞMA
12-14 Şubat'ta Air Canada Center'da oynanacak karşılaşmalar ve düzenlenecek yarışmalar için yüzlerce kişi yoğun biçimde çalışıyor. Organizasyonun güvenliği açısından, maçların oynanacağı alandaki çalışmalara görevlilerin dışında kimse alınmıyor.     
              
ALL-STAR RESMİ MAĞAZASI DA AÇILDI
NBA All-Star logolu ürünlerin satıldığı Air Canada Center'da yer alan resmi mağazada satışlar da başladı.

Mağazada, formadan şapkaya, kahve kupalarından atkılara, eldivenden top ve hediyelik eşyalara kadar yüzlerce çeşit ürün basketbolseverlerin beğenisine sunuluyor. Kanadalı vatandaşlar ve turistler de tarihi anı ölümsüzleştirmek için Air Canada Center'ın önünde ve NBA All-Star afişlerinde fotoğraf çektiriyor.     

Şehrin ana caddeleri üzerindeki reklam panoları ile direklere ise NBA All-Star bayrak ve afişleri asıldı. Maçların biletleri nbatickets.com sitesinden satın alınabiliyor.
 

Sayfa Yükleniyor...