"Keşke maçı TT Arena'da oynayabilseydik"

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, Strasbourg maçına büyük ilgi gösteren taraftarlara teşekkür mesajı yayınladı.

NTV Spor 19.04.2016 - 17:28
"Keşke maçı TT Arena'da oynayabilseydik"

Ataman, "Strasbourg maçının rövanşına 5 dakika içinde 60 bin bilet talebi olması Türkiye'nin bir basketbol ülkesi olduğunun ve Galatasaray taraftarının basketbol sevgisinin göstergesidir. Keşke bir formül olsaydı da bu maçı TT Arena'da oynayabilseydik!" ifadelerini kullandı.

Öte yandan final serisinin ilk maçı 22 Nisan Cuma 22.00'de Fransa'da, eşleşemenin ikinci ve şampiyonun belli olacağı karşılaşma ise 27 Nisan Çarşamba yine aynı saatte Abdi İpekçi'de oynanacak. Her iki karşılaşma da NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanacak.

ATAMAN KUPAYI İSTİYOR
Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, ULEB Avrupa Kupası'nı kazanarak taraftarı mutlu etmek istediklerini söyledi.

Eurocup'ın resmi internet sitesine röportaj veren Ataman, ULEB Avrupa Kupası'nda Galatasaray Odeabank ile Fransa temsilcisi Strasbourg arasında oynanacak final serisini değerlendirdi.

Antrenörlük kariyerinde daha önce Montepaschi Siena ile Saporta Kupası ve Beşiktaş Milangaz ile FIBA EuroChallenge'ı kazandığını hatırlatan Ataman, "Yıllar sonra önemli bir kupayı daha kazanmaya çok yaklaştım. Avrupa basketbolunun kulüpler bazında THY Euroleague'in ardından en önemli iki numaralı kupasında finaldeyiz. Bunu kazanmaya çalışmak, benim için çok önemli. Özellikle tarihinde herhangi bir Avrupa kupası bulunmayan bir takımla bunu başarmaya çalışmak, benim ve kulübüm adına durumu daha da heyecan verici bir hale getiriyor." diye görüş belirtti.

Galatasaray Odeabank'ta birçok basketbolcunun tecrübeli isimler olduğunu vurgulayan başantrenör Ataman, "Final maçında da önceki eleme turlarında, çeyrek ve yarı finalde mücadele ettiğimiz gibi oynayacağız. İlk kez iki maçlı bir finalde antrenörlük yapacağım. Eskiden sadece tek maçlı finallerde takım çalıştırmıştım." ifadelerini kullandı.

"KISITLI BÜTÇEYE RAĞMEN"
Anadolu Efes veya Fenerbahçe gibi takımlara oranla kısıtlı bir bütçeye sahip olduklarını belirten Ergin Ataman, "Buna rağmen iyi bir takım kimyası kurduk. Anadolu Efes ve Fenerbahçe ile baş edebilecek bir takım oluşturmaya çalıştım. Avrupa Ligi'nde önceden çok fazla tecrübem olduğu için aynı ligde forma giyen oyunculardan kurulu bir takım oluşturduk. Bu sayede takımın kimyası iyi işledi. Avrupa Kupası'nda finalde ve ligde ikinci sıradayız." değerlendirmesini yaptı.

Yarı finalde karşılaştıkları Gran Canaria ile çok zorlu maçlara çıktıklarının altını çizen Ataman, "Gran Canaria maçı 20 yıllık kariyerimin en zorlu maçlarından biriydi. İlk maçta sahamızda 14 sayılık bir skor avantajı yakaladık. Sonrasında deplasmana çıktık ve yediğimiz 3 sayılık basketin ardından 6 saniye kala 16 sayı geriye düştük. Son bir molamız vardı ve Micov'la basket bularak maçı uzatmaya götürdük. İki takım da yorulmuştu. Serbest atışlarla birçok sayı bulduk. İki tarafta da yoğun bir endişe ve stres vardı. Sonunda, biraz da şansın yardımıyla 45 dakika sonunda yenilmemize rağmen skor açısından elemek adına 1 sayı önde kalmayı başardık." şeklinde konuştu.

Ataman, Galatasaray'ın futbol takımının başarılı bir sezon geçirememesi nedeniyle oynayacakları final maçı öncesinde üzerilerindeki baskının arttığını ve kupayı kazanarak taraftarları mutlu etmek istediklerini de söyledi.

Sayfa Yükleniyor...