Aslan'ın tarihi sınavı NTV Spor ve NTVSpor.net'te!

Galatasaray Odeabank, Eurocup finali ilk maçında Strasbourg'a konuk olacak. Karşılaşma bugün saat 22.00'de NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanacak. Maç öncesi özel program ise 21.30'da başlayacak.

NTV Spor 20.04.2016 - 18:08
Aslan'ın tarihi sınavı NTV Spor ve NTVSpor.net'te!

EUROCUP FİNALİNDEKİ İLK TÜRK TAKIMI!
Eurocup'ta ilk defa bir Türk takımı kupa için sahaya çıkıyor.

Eurocup finalinin ilk ayağı olan Strasbourg – Galatasaray eşleşmesinde Cim Bom'un hedefi İstanbul'a avantajlı bir skorla dönmek.

Şampiyonu belirleyecek rövanş maçı 27 Nisan Çarşamba günü Abdi İpekçi Arena'da oynanacak ve yine NTV Spor'dan yayınlanacak.

Galatasaray Odeabank'ın Avrupa'daki ilk kupasına sadece bir adım kaldı.

Galatasaray Eurocup şampiyonu olduğu takdirde, 2016-2017 sezonunda THY Euroleague'e doğrudan katılım hakkını da elde edecek.

Bu sezon Avrupa macerasına THY Euroleague'de başlayan Strasbourg, grup aşamasında evinde Fenerbahçe'yi mağlup etmesine karşın aldığı 7 yenilgiyle yoluna Eurocup'ta devam etti. Son iki sezondur Fransa Ligi'nde normal sezonu lider tamamlayan Strasbourg, aynı zamanda Fransa Milli Takımı'nı çalıştıran tecrübeli koç Vincent Collet ile iyi bir ivme yakalamış durumda. Takımın ribaund lideri Matt Howard'dan yoksun mücadele etmesine karşın Nizhny Novgorod'u eleyerek yarı finale yükselen Strasbourg, burada da Trento'yu geçerek final biletini aldı. Finalin rövanşında Galatasaray Odeabank'a konuk olacak Fransız temsilcisi bu sezon Eurocup'ta deplasmanda oynadığı 6 maçta yalnızca bir yenilgi almasıyla dikkat çekiyor. Maç başına 81 sayı bulan Fransız temsilcisinde daha önce NBA'de forma giyen oyun kurucu Rod Beaubois 13.3, Mardy Collins ise 12.3 sayı ve 4.6 ribaund ortalamasıyla oynuyor.

Bu karşılaşma Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman için ayrı bir anlam taşıyor. Milli Takım, Eurobasket 2015'te Collet'nin Fransa'sına yenilerek şampiyonaya veda etmişti. İki çalıştırıcının yolları bu kez Eurocup finalinde kesişti. Ergin Ataman'ın Strasbourg karşısındaki en büyük silahlarından biri sezonun en değerli oyuncusu seçilen Errick McCollum olacak. 18.7 sayı ortalamasıyla turnuvanın en skorer ikinci oyuncusu McCollum ile birlikte 13 sayı ortalamayla mücadele eden Vladimir Micov ve maç başına 12.2 sayı üreten Blake Schilb de diğer kilit isimler olarak öne çıkıyor. Kenardan gelerek oyuna ortalama 8.2 sayılık bir katkı sağlayan ve bu alanda Eurocup tarihinin en başarılı üçüncü oyuncusu olan Chuck Davis ile sarı-kırmızılıların pota altındaki silahlarından Stephane Lasme'nin performansı da belirleyici olacak. Galatasaray Odeabank bu sezon evinde oynadığı 11 Eurocup maçında yalnızca 1 yenilgi aldı. Bu, rövanş maçına ev sahipliği yapacak sarı-kırmızılı ekip için rahatlatıcı etkenlerden biri. Eurocup'ı kazanan takım gelecek sezon THY Euroleague'e doğrudan katılma hakkı da kazanacak. Bakalım Ergin Ataman önderliğinde tarihinde ilk kez Eurocup'ta final heyecanı yaşayacak Galatasaray Odeabank, Strasbourg'dan istediği sonuçla dönebilecek mi?

 

Sayfa Yükleniyor...