Cedi oynamazsa taktik hazır

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde Fransa ile oynanacak karşılaşma öncesi NTV Spor'un sorularını yanıtladı. Ataman, sakatlığı bulunan Cedi Osman’ın oynayamaması halinde uygulayabileceği taktik plan hakkında da bilgi verdi.

NTV Spor 08.07.2016 - 14:44
Cedi oynamazsa taktik hazır

Ataman, Senegal karşısında oynanan oyundan memnun olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı; 

"FRANSA'YI İZLEYİNCE ÜMİTLENDİM"
"Oynadığımız kötü oyun kadar hücum gücü zayıf Senegal'in de etkisiyle ortaya seyir zevki düşük bir maç çıkardı. Yeni Zellanda-Fransa maçını izledikten sonra Senegal maçından sonra çektiğim ızdarıp aynısını Fransız meslektaşımda gördüm. Fransa son çeyreğe 10 sayının üzerinde girdi ancak Heurtel ve De Colo'nun oyunlarıyla sonuca gittiler. İklim veya saat farklılıklarından dolayı genellikle tüm oyuncular kendi performanslarında altında bir turnuva geçiriyor. Açıkçası Fransa'yı izledikten sonra ümitlendim. Fransa'nın da bizim kadar kötü oynadığını gördüm. Fransız takımı bizden kadro ve tecrübe olarak bizden üstün gözüküyor. İyi oynamıyoruz ama iyi mücadele ediyoruz. Senegal hücumda yetersiz olmasına rağmen savunması kuvvetli bir takım ve biz kötü oyunumuza rağmen 68 sayı attık. Fransa maçının taktik antrenmanını bu akşam gerçekleştireceğiz. Fransa'nın yaratıcı oyuncuları mevcut ancak 4 numara pozisyonunda Moerman'dan katkı alamadılar.

"CEDİ OYNAYAMAZSA..."
"Cedi Osman bizim için joker gibi bir oyuncu. Hem 3 numarada hem de 4 numarada oyunu açmak için bize katkı sağlıyor. Cedi'yi ne kadar kullanabileceğiz bilemiyorum. Yarın bir denemen antrenmanına çıkacak. Cedi'yi oynatamazsak Semih-Ömer ikilisini 25 dakika kullanabiliriz. İki uzunlu hücumlarda sıkıntı yaşıyoruz ve bunun için çalışmalar gerçekleştireceğiz. Bu sistem işlerse maça tutunuruz ve kazanma şansımız olur. Melih Mahmutoğlu Senegal karşısına iğneyle çıktı. Belinde bir sıkışma vardı ve maçta da ayağına bir darbe aldı. Tam takım olarak hepsini akşam antrenmanında göreceğim. Cedi'nin durumu kritik ve hareketlerindeki durumu kendisi deneyerek karar verecek. Melih'te olumsuz bir durum çıkacağını düşünmüyorum. Fransa karşısına tam kadro çıkabilirsek bu bize moral olur. Şunun bilincindeyiz; oynadığımız oyun kimseyi memnun etmiyor ancak herkeste bir umut var. Türk basketbolunda bir tarihi gerçekleştirmeye iki maçımız kaldı. Fransa için de final niteliği taşıyan maçta sonuna kadar mücadele edeceğiz."

  

Sayfa Yükleniyor...