Avrupa Şampiyonu Beşiktaş

Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Andre Vergauwen Kupası final maçında Köln 99ers'i mağlup ederek Avrupa şampiyonluğunu kazandı.

NTV Spor 24.04.2011 - 14:56
Avrupa Şampiyonu Beşiktaş

Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Andre Vergauwen Kupası final maçında Almanya temsilcisi Köln 99ers'i 71-62 yenerek, Avrupa şampiyonu oldu.

Siyah-beyazlı kulübün ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilen organizasyonun bugün BJK Cola Turka Arena'da yapılan final maçında Beşiktaş, Köln 99'ers karşısında müsabakanın ilk yarısını 34-30 geride kapatmasına rağmen, ikinci yarısındaki etkili oyunuyla şampiyonluğa ulaştı.

Beşiktaş, geçen yıl İspanya'nın Badajoz kentinde düzenlenen Andre Vergauwen Kupası'nda Avrupa ikincisi olmuştu.

Tekerlekli sandalye basketbolunda İstanbul'da düzenlenen Andre Vergauwen Kupası'nın final maçında Almanya temsilcisi Köln 99ers'i 71-62 yenerek, Avrupa şampiyonu olan Beşiktaş'ta oyuncular büyük sevinç yaşadı.

BJK Cola Turka Arena'da oynanan karşılaşmanın sona ermesiyle birlikte, siyah-beyazlı oyuncular ve teknik heyet birbirine sarılarak, şampiyonluğun mutluluğunu yaşadılar. Karşılaşmayı izleyen Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa Gülpınar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören ile kulübün yönetim kurulu üyeleri Şeref Yalçın, Necip Sever ve Ahmet Akpınar da siyah-beyazlı takımın sevincine ortak oldu.

Maçın ardından düzenlenen törenle dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verildi. Beşiktaş'ın kupasını Mustafa Gülpınar verirken, madalyalarını da siyah-beyazlı yöneticiler Ahmet Akpınar ve Şeref Yalçın taktı.Bu arada Şeref Yalçın, katkılarından dolayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar'a bir plaket verirken, Revna Demirören ise DG Farma Yönetim Kurulu Başkanı ve siyah-beyazlı takımın sponsoru Gökhan Orhun'a plaket sundu.Sultanahmet Rotary Kulübü Başkanı A. Münir Gökmen ise engellilere yönelik çalışmalarından dolayı Revna Demirören'e plaket verdi. Turnuvanın en değerli oyuncusu Beşiktaş'tan Cem Gezinci seçilirken, en skorer oyuncusu da Köln 99ers'ten Patrick Andersson oldu.

Öte yandan, karşılaşmadan önce oynanan üçüncülük maçında Almanya'nın ASV Bonn ekibi, Fransa'nın Toulouse takımını 66-53 mağlup etti. Toplam 8 takımın mücadele ettiği ve Beşiktaş'ın şampiyonluğa ulaştığı kupada, Almanya'nın Köln 99ers takımı 2'nci, ASV Bonn ekibi 3'üncü, Fransa'nın Toulouse takımı 4'üncü, İtalya'nın BADs ekibi 5'inci, İsrail temsilcisi Halochem Tel Aviv 6'ncı, İtalyan Padova Millennium Basket 7. ve İsviçre ekibi Pilatus Dragons 8. oldu.

Sayfa Yükleniyor...