Doğuş Balbay'a büyük onur

Basketbol kariyerini ABD Kolej Basketbol Ligi'nde (NCAA) Teksas Üniversitesi'nde sürdüren milli sporcu Doğuş Balbay, ABD'de ''2011 yılının En Değerli Uluslararası Öğrencisi'' seçildi.

NTV Spor 02.06.2011 - 11:45
Doğuş Balbay'a büyük onur

Basketbol kariyerini NCAA takımlarından Teksas Üniversitesi'nde sürdüren milli sporcu Doğuş Balbay, ABD'de ''2011 yılının En Değerli Uluslararası Öğrencisi'' seçildi.

Basketbol Federasyonundan alınan bilgiye göre, Teksas Üniversitesi'nden mezun olan Doğuş Balbay, okuldaki son yılında ise en iyi savunmacı seçilmişti.

''Big 12'' konferansında en iyi savunma oyuncusu seçilen Doğuş'un kendisini çok geliştirdiğini belirten Teksas Antrenörü Rick Barnes, ''O, hem iyi bir öğrenci hem de çalışkan bir sporcu. Önemli bir takımın lideri olmasının yanında her zaman saygı duyulan biri oldu. Daha da önemlisi, onun iş ahlakı ve azmi kariyeri açısından önemli'' dedi.

Doğuş Balbay, sahada gösterdiği performansın dışında, Teksas Üniversitesi'nde gönüllü organizasyonlarında da yer almıştı. ABD'de eğitim almanın kendisi için her zaman rüya niteliğinde olduğunu kaydeden Doğuş, ''11 yaşındayken ablam Derya, basketbola başlamamı sağladı. Basketboldaki gelişimimi Fenerbahçe'ye borçluyum. Benim için bir fırsat yarattılar'' diye konuştu.

Geçtiğimiz sezon NCAA'de 36 karşılaşmada 19,1 dakika süre alan Doğuş Balbay, 4,1 sayı, 2,7 ribaunt, 2,2 asist ortalamalarını yakalamıştı.

Sayfa Yükleniyor...