Furkan Aldemir Galatasaray'da

Galatasaray Basketbol Takımı daha önce anlaşmaya vardığı Furkan Aldemir için Karşıyaka ile de el sıkıştı. Genç oyuncu birkaç gün içinde resmi sözleşmeye imza atacak.

NTV Spor 20.06.2011 - 12:10
Furkan Aldemir Galatasaray'da

Galatasaray Basketbol Takımı daha önce anlaşmaya vardığı Furkan Aldemir için Karşıyaka ile de el sıkıştı. Genç oyuncu birkaç gün içinde resmi sözleşmeye imza atacak. Sarı-kırmızılılarda basketbol şubesinin yeniden yapılanması da gündemde.

Bu sezon takımın finale çıkmasında büyük katkısı olan antrenör Oktay Mahmuti, gelecek sezondan itibaren kulüpte farklı bir görev alabilir. Tecrübeli koçun erkek ve kadın takımlarında basketbol şubesinin teknik sorumlusu olması planlanıyor. Sportif direktör titriyle görevine başlaması planlanan Mahmuti'nin yerine, antrenörlük koltuğuna ise Sloven Koç Jure Zdovc'in gelmesi bekleniyor.

Bir dönem ülkemizde Tofaş forması giyen Zdovc, geçen sezon Turkih Airlines Euroleague'de Union Olimpija'nın başında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmişti. 44 yaşındaki antrenör aynı zamanda 2009 avrupa şampiyonası'nda Slovenya Milli Takımı'nı çalıştırmıştı.

Zdovc'un İstanbul'a davet edildiği ve görüşmelerin sürdüğü iddiaları dolaşırken, Galatasaray  transfer çalışmalarına da devam ediyor. Daha önce Furkan Aldemir'le anlaşan sarı-kırmızılı yönetim, transfer için Karşıyaka'yı ikna etti.

Furkan karşılığında İlkan Karaman'ı İzmir ekibine bir yıllık kiralık olarak gönderen Galatasaray, sözleşme fesih bedeli olarak yeşil-kırmızılı kulübe bir miktar da para ödeyecek. Transferde İlkan Karaman'ın maaşını da karşılayacak olan Galatasaray, aynı zamanda üç futbolcuyu kiralık olarak Karşıyaka'ya yönlendirecek. Buna göre Karşıyaka, Erhan Şentürk ile görüşmelere başlarken, Semih Kaya ve Serdar Eylik Fatih Terim'in kamp sonrası vereceği raporun ardından Karşıyaka'ya kiralanacak.

Sarı-kırmızılı kulübün yabancı transferi için düşündüğü ilk isimse Henry Domercant. Son olarak Spartak St Petersburg forması giyen Domercant, daha önce ülkemizde Pınar Karşıyaka ve Efes Pilsen'de oynamıştı.

 

Sayfa Yükleniyor...