POTANIN PERİLERİ FİNALDE

Avrupa Basketbol Şampiyonası Yarı Finali'nde uzatmaya giden maçta Fransa'yı 68-62 mağlup eden Potanın Perileri, tarih yazarak finale yükseldi.

NTV Spor 01.07.2011 - 22:51
POTANIN PERİLERİ FİNALDE

Avrupa Basketbol Şampiyonası Yarı Finali'nde uzatmaya giden maçta Fransa'yı 68-62 mağlup eden Potanın Perileri, tarih yazarak finale yükseldi.

Çeyrek finalde şampiyonanın namağlup takımı Karadağ'ı yenerek büyük bir başarıya imza atan Potanın Perileri, bu kez son Avrupa Şampiyonu Fransa karşısında final bileti için sahnedeydi.

Avrupa'nın en iyi takımı olarak gösterilen Fransa karşısında muhteşem bir oyun sergileyen Potanın Perileri, salondan 68-62 galip ayrıldı ve Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda finale yükseldi.

NTV ve NTV Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanan maça iyi başlayan Fransa, ilk dakikalarda iyi bir oyun sergilese de, Periler oyunda dengeyi sağladı ve 12-0'lık seri ile ilk çeyreğin 7. dakikasını 14-7 ile önde geçti. Nevin ve Nevriye'nin skorer oyunu, güçlü Fransa'nın maçta üstünlük kurmasına engel oldu.

İlk periyodun son dakikalarında Lawson ve Gomis'in üç sayılık atışları ile skorda dengeyi sağlayan Fransa, çeyrek sonunda farkı 1 sayıya kadar indirdi ve maçın ilk periyodu Türkiye'nin 16-15 üstünlüğü ile sona erdi.

Üçüncü çeyreğe Potanın Perileri çok iyi başladı. Savunma sertliğini artıran Milliler, hücumda da yüzdeli şut atınca, ilk yarının son 4 dakikasına 9 sayı farkla 31-22 önde girdi.

İlk yarının kalan dakikalarında da farkı koruyan Milliler, ilk devreyi 7 sayı farkla 38-31 önde kapattı.

İkinci yarıya ise Fransa, Milli Takım'a göre daha istekli başladı. Dış atışlar ile farkı kapatan Fransa, maça ortak olmayı başardı. Ancak Potanın Perileri, yeniden ayağa kalktı. Birsel ve Nevriye'nin etkili oyunu ile farkı yeniden artırmaya başlayan Milliler, son çeyreğe 7 sayı farkla, 49-42 önde girdi.

Maçın son çeyreği ise adeta nefesleri kesti. Son 5 dakikaya 51-48 önde giren Potanın Perileri, savunma sertliğini maç sonuna kadar bırakmadı. Son 2 dakikada Birsel Vardarlı'nın mucize üçlüğü ile skoru 58-54'e getiren Milliler, Fransa'nın üst üste iki üç sayılık atışı ile 60-58 mağlup duruma düştü.

Maçın son dakikasına 60-60 eşitlik girilirken, Birsel'in iki serbest atışı kaçırması ile maç uzatmaya gitti.

Uzatma dakikalarında ise yüreğini ortaya koyan Potanın Perileri, adeta bir peri masalını gerçeğe dönüştürdü. Salondan 68-62 galip ayrılan Türkiye, finale yükseldi.

Avrupa Basketbol Şampiyonası Final'inde Türkiye ile Rusya karşı karşıya gelecek. Bu dev mücadele de pazar günü 21:30'da NTV Spor ekranlarında canlı olarak yayınlanacak.

FRANSA:  62 - TÜRKİYE: 68
Salon: Atlas Arena
Hakemler: Paolo Taurinı (İtalya), Panagiotis Anastopoulos (Yunanistan), Ingus Baumanis (Letonya)
Fransa: Isabelle Yacoubou-Dehoui 4, Endene Miyem 4, Clemanca Beikes, Sandrine Gruda 4, Edwige Lawson 12, Celine Dumerc 4, Jennifer Digbeu 6, Emilie Gomis 24, Florence Lepron 4
Türkiye: Tuğba Palazoğlu 2, Seda Erdoğan, Birsel Vardarlı 14, Nevin Nevlin 23, Işıl Alben 9, Nevriye Yılmaz 17, Şaziye İvegin 3, Bahar Çağar
1. Periyot: 15-16
Devre: 31-38
3. Periyot: 42-49

Sayfa Yükleniyor...