Anadolu Efes rövanşı Belçika'da aldı

THY Euroleague C Grubu'nda Anadolu Efes, NTV Spor'dan canlı yayınlanan karşılaşmada, Belçika deplasmanında Belgacom Spirou'yu 66-62 mağlup ederek İstanbul'da kaybettiği karşılaşmanın rövanşını aldı.

NTV Spor 30.11.2011 - 23:09
Anadolu Efes rövanşı Belçika'da aldı

C Grubu'nda Anadolu Efes, Belgacom Spirou'yu 66-62 mağlup etti.

Anadolu Efes bu skorun ardından galibiyet sayısını 4'e yükseltirken üst üste 2. galibiyetine imza attı. Belgacom Spirou da 5. mağlubiyetini alarak son sırada yer aldı.

Anadolu Efes'te Dusko Savanovic 16 sayı - 10 ribauntla galibiyetle önemli rol oynarken, Stanko Barac da 12 sayıyla oynadı. Sasha Vujacic 10 sayıyla katkı sağlarken, Kerem Tunçeri de 6 sayı - 6 asistle mücadele etti.

Belgacom Spirou'da ise Demond Mallet 21 sayıyla sahanın en skorer ismi oldu. Kenardan gelen Andre Riddick 9 sayısının yanına 10 da ribaunt ekledi.

Karşılaşmaya Stanko Barac ve Sasha Vujacic'in basketleriyle 6-0'lık bir seriyle başlayan Anadolu Efes, 5. dakikayı da 10-5 önde geçti. Dusko Savanovic'in basketleriyle farkın kapanmasına izin vermeyen Efes, Justin Hamilton ve Andre Riddick'e engel olamayınca ilk çeyrek 18-14 temsilcimizin üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci çeyreğe Savanovic'in basketleriyle iyi bir başlangıç yapan Anadolu Efes, farkı açmayı başardı. Esteban Batista ve Cenk Akyol'un da devreye girmesiyle yakaladığı serilerle farkı çift haneli sayılara çıkartan Anadolu Efes, rakibinin hücumlardan boş dönmesinin ardından soyunma odasına 37-22'lik skorla önde gitti.

Üçüncü çeyreği ilk dakikalarında Kerem Tunçeri'nin basketiyle karşılaşmadaki en büyük fark ortaya çıktı. Skoru 41-24'e getirerek farkı 17 sayıya yükselten Efes, Andre Riddick ve Demond Mallet'in üç sayılık basketlerine engel olamadı. Mallet ile skor bulmaya devam eden ev sahibi takım, 26. dakikada farkı 9 sayıya kadar indirdi. Dusko Savanovic'in sayıları Anadolu Efes'e nefes aldırırken, çeyreğin sonunda Demond Mallet'in basketiyle temsilcimiz final periyoduna 52-43 önde girdi.

Final periyoduna Chris Hill'in basketiyle başlayan Spirou'ya Dusko Savanovic yanıt verdi. İki takım hücumlardan boş dönerken, Sinan Güler'in iki sayılık basketi farkı 12'ye çıkartırken, Chris Hill'in basketinin ardından 5-0'lık bir seri yakalayan Spirou, farkı son dakika içerisinde 5'e kadar düşürdü. Anadolu Efes, son saniyelerde de üstünlüğü koruyarak karşılaşmadan 66-62 galip ayrıldı.

Sayfa Yükleniyor...